Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:240, Did:0, useCase: 3

Video: Leģendu pieminot. Latviešu aktrise, kura ieguvusi Venēcijas kinobalvu- Dzidra Ritenberga

Redakcija
Redakcija
Leģendārajai latviešu aktrisei Dzidrai Ritenbergai (1928.29.08- 2003.09.03.) šodien apritētu 85. Dzidra Ritenberga latviešu kultūrā pazīstama kā aktrise un režisore, bet viņa ierakstījusi savu vārdu kinovēsturē kā vienīgā latviešu aktrise, kas ieguvusi Venēcijas kinobalvu un palikusi atmiņā arī kā ļoti skaista sieviete, kura spējusi savaldzināt ne tikai miljonus skatītāju pie ekrāniem visā Padomju Savienībā, bet arī slavenus krievu aktierus. Aktrise bijusi precējusies ar populāru krievu aktieri Jevgēniju Urbanski, kurš traģiski gāja bojā filmēšanās laikā, bet vētrainas attiecības vairāku gadu garumā aktrisei bijušas arī ar slaveno Štirlicu- Vasiliju Tihonovu.

Latvijā aktrise pazīstama pēc filmām "Mans draugs - nenopietns cilvēks", "Ilgais ceļš kāpās", "Durvis, kas tev atvērtas". Taču jaunībā Ritenberga daudz filmējusies un spēlējusi teātrī arī citur Padomju Savienībā un par galveno lomu Kijevas kinostudijas mākslas filmā "Malva" 1957. gadā saņēmusi leģendārā Venēcijas kinofestivāla balvu- prestižo Volpi kausu.

Youtube.com atradām pilnu šīs mums mazpazīstamās filmas ierakstu ar mirdzošo Dzidru Ritenbergu galvenajā lomā
Vērtējums: