Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Madonnas jaunības avots – makrobiotiskā diēta

Makrobiotiskā diēta jau kādu laiku ir popzvaigznes Madonnas trumpis. Pat ejot uz restorānu vai lidojot ar lidmašīnu, viņai vienmēr līdzās ir diētas konsultants no Japānas.

Speciāls diētas konsultants

Vairāk kā 50 gadus vecā popzvaigzne cenšas izskatīties pēc iespējas jaunāka un pati uzskata, ka jaunības avots esot makrobiotiskā diēta. Lai kādā brīdī nekristu gastronomiskā kārdinājumā, dziedātāja vienmēr un visur ņemot līdzi speciālu diētas konsultantu no Japānas, kurš rūpīgi seko, ko māksliniece ēd un dzer. Ilgāku laiku Madonna neesot apmeklējusi pat restorānus, jo baidījusies, ka šķīvī varētu nonākt ēdiens, kas ir pretrunā ar priekšstatu par makrobiotisku diētu.

Apkalpošana virs mākoņiem

Kopš Madonna nolīgusi savu personīgo diētas menedžeri, ja nepieciešams, maltīte popzvaigznei tiek speciāli sagatavota, atrodoties pat augstu virs mākoņiem. Kāds pasažieris, kurš lidojis vienā lidmašīnā ar dziedātāju pāri Atlantijas okeānam, izdevumam «Daily Star» pastāstīja, ka Madonna pieprasījusi lidmašīnā speciālu apkalpošanu. «Apkalpei tika nodots saraksts ar norādījumiem. Neviens apkalpes loceklis nedrīkstēja iet cauri rindai, kurā sēdēja dziedātāja, vai arī uzdot kādus jautājumus – viss notika ar Madonnas asistenta starpniecību. Tas bija smieklīgi. Viņa visu lidmašīnu bija pakļāvusi savām iegribām un pēc tam neuzskatīja pat par nepieciešamu pateikties apkalpei.»

Paltrova izvēlas mierīgāku dzīvi

Slavenību vidū ir vairāki šā uztura piekritēji, tostarp arī Madonnas labākā draudzene Holivudas zvaigzne Gvineta Paltrova. Aktrise gan atzinusi, ka pēdējā laikā sākusi grēkot: «Ilgu laiku dzīvoju saskaņā ar makrobiotisko dzīvesveidu, taču pēc bērnu piedzimšanas tas kaut kā vairs nepadodas. Es joprojām ticu organiskam un veselīgam uzturam, taču pati gan ēdu sieru un eļļā ceptu ēdienu, gan dzeru vīnu.»

Iespējams, Paltrova sapratusi, ka makrobiotiskais uzturs ne tikai nodrošina labu izskatu un slaidu augumu, bet arī var būt veselībai kaitīgs. Izrādās, ka aktrisei ir konstatēti osteoporozes priekšvēstneši – ļoti zems D vitamīna līmenis asinīs. Kaulu trausluma iemesls varētu būt tieši šī diēta – ne velti ar tādu uzturu nedrīkst aizrauties bērni, tāpat šī uztura forma nav ieteicama grūtniecēm un veciem cilvēkiem.

Diētu ievēro arī Lurdesa

Madonna ir stingra visās dzīves jomās un tādā pašā garā audzina savu meitu Lurdesu. Kaut arī 13 gadus vecā dziedātājas meita bauda luksusa dzīvi, viņai ir ļoti stingrs dienas plāns: valodu kursi, skola, deju stundas, klavierspēle, aktiermākslas kursi. Atpūta nav paredzēta arī nedēļas nogalēs: sestdienās Lurdesa ceļas jau sešos no rīta, lai paspētu apmeklēt visus kursus un nodarbības. Viens no meitenes kaislīgākajiem hobijiem ir modelēšana – kopā ar savu māmiņu Lurdesa izveidojusi modes kolekciju «Material Girl». Tāpat Lurdesai ir arī pašai savs fitnesa plāns un, protams, stingra makrobiotiskā diēta.

Fakti

Makrobiotiskā diēta ir radusies ķīniešu dzenbudisma ietekmē un balstās uz «iņ» un «jaņ» principu: tāpat kā visam šajā pasaulē, arī uzturam ir jābūt sabalansētam. Šīs diētas pamatā ir veseli graudi, dārzeņi, pupas, jūras augi un fermentēti sojas produkti. Tas galvenokārt ir veģetārs uzturs (atsevišķos gadījumos tiek pieļauti zivju ēdieni), kas pilnībā izslēdz cukuru, gaļu, pienu un piena produktus. Nav ieteicams uzturā lietot arī nakteņu dzimtas pārstāvjus, kā tomātus, papriku un kartupeļus, kas esot kaitīgi veselībai. Absolūts tabu ir asas garšvielas, pusfabrikāti, kafija, tēja un alkohols.

Vairāk izklaidējošu rakstu lasi šeit