Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:128, Did:0, useCase: 3

17 noderīgi ieteikumi, lai atrastu atslēgu labākai dzīvei

Redakcija
Redakcija

Iepazīsties ar 17 Oga Mandino atziņām un ieteikumiem, kas palīdzēs dzīvē tikt uz priekšu

1. Novērtē to, kas tev jau ir! Tu esi bagāts! Tev ir rokas, kājas, maņas (tas ir, veselība), ģimene un draugi. Šīs vērtības nevar nopirkt par naudu! Cik tu būtu gatavs maksāt par redzi, kuras tev tajā brīdī nebūtu?

2. Jēzus: "Kas liks tev tūkstoš soļus līdz ar viņu iet, noej ar to vēl divus!" Ieguldi savā darbā vairāk, nekā tu saņem pretī. Ikdienu strādā vairāk un labāk, nekā nepieciešams! Kļūsti neaizstājams! Strādājiet tā, it kā cerētu dzīvot mūžīgi, un dzīvojiet tā, it kā jums rītdien būtu jāmirst. Noej vēl divus soļus!

3. "Ja gribi tikt uz priekšu, mācies no kļūdām!" Kļūdas un neveiksmes ir neizbēgamas. Kļūdas un neveiksme ir pamācība, solis pretī kaut kam labākam. Nekļūdās vienīgi tas, kurš nekad neko nedara. Pagātnē piedzīvotās neveiksmes nedrīkst atturēt no turpmākajiem pūliņiem!

4. Kalpo savam bērnam par paraugu. Ja mācīsiet viņus ar savu piemēru, viņi to paturēs prātā un centīsies atdarināt. Par grūto darba dienu allaž atalgojiet sevi vislabākajā veidā, kāds vien iespējams, - uzturoties ģimenes lokā.

5. Veidojiet šo dienu uz patīkamu domu pamata! Neskumstiet par sīkām neveiksmēm. Nekad vairs iepriekš nedomājiet, ka cietīsiet neveiksmi! Lai visā dzīves ceļā jūs pavada ticība brīnumam! Smaidiet! Mūsu panākumu un neveiksmju pamatā ir domāšana un attieksme - tas, kā mēs paši vērtējam savas iespējas, drosmi, varēšanu. Labas domas nes labus augļus, bet sliktas domas - sliktus. (Dž. Alens) Mūsu dzīve ir tāda, kādu mēs paši ar savām domām to veidojam. (M. Aurēlijs) Buda: "Viss, kas mēs esam, radies no tā, ko esam domājuši. Prāts nosaka visu. Ko mēs domājam, par to arī kļūstam." Zemu vērtēdams sevi un savas dotības, jūs sevi nolemjat neveiksmei.

6. Lepnība, iedomība, lielība un augstprātība ir milzīgs kaitējums tev. Nekas nav tik kaitinošs kā augstprātīgs un iedomīgs cilvēks, kas, šķiet, tā vien prasās, lai viņam "aplauztu ragus"! Ja mēs paši varētu redzēt, cik niecīgu vietu aizņemam uz šīs zemes, mēs mazāk domātu par sevi un vairāk - kā varam palīdzēt citiem.

7. Pasaulē taisnības nav un nekad nebūs. Neērtības, šķēršļi, aizvainojumi nedrīkst jūs padarīt par pesimistu! Esiet optimists! Nešaubieties par saviem nākotnes plāniem un izredzēm.
Jel piedod, Dievs, kad gaužos es!

Pavisam nesen, autobusā braucot, es ieraudzīju meiteni tik jauku. Tās gaišos matus caurvējš jauca, tā līksmi matus atglaust trauca... Man kļuva žēl, ka man tāds daiļums nepiemīt.
Tad viņa piecēlās, uz kruķiem atspiedās un nāca šurp, bet garām ejot, uzsmaidīja man. Jel piedod, Dievs, kad gaužos es! Man kājas veselas. Man pieder pasaule.

Man kājas ir, kas mani droši nes, ar acīm redzu rieta sauli es, man ausis saklausīt ļauj skaņu nianses. Jel piedod, Dievs, kad gaužos es! Es esmu svētīts. Man pieder pasaule.

8. Lai jūsu ikdienu nekad vairs nepiepilda nevērtīga, neauglīga rosība! Atvēliet sev laiku un telpu izaugsmei! Pietiek sevi izniekot! Beidziet slēpties aiz visiem mazvērtīgajiem darbiem. Tukša rosība nekur neder!

9. Dzīvojiet katru dienu tā, it kā tā būtu jūsu pēdējā! Atcerieties - vārds "rītdiena" sastopams tikai muļķu kalendāros! Aizmirstiet vakardienas neveiksmes un neraizējaties par rītdienas likstām! Dzīvojiet šodienai - tas ir vienīgais, kas jums pieder! Neiznieko šo dienu! Šodien ir tavs gājiens! Centieties ikdienu nodzīvot tā, it kā tā būtu pēdējā, lai vakarā, noliekot galvu uz spilvena, zinātu, ka esat izdarījis visu, kas jūsu spēkos.

10. Pret ikvienu izturies tā, it kā pusnaktī viņam būtu jāmirst. Veltiet pēc iespējas vairāk laipnības, rūpju, iejūtības, mīlestības, nedomājot par to, ko saņemsiet pretī. "Pusnaktī viņam jāmirst" - lai šī vīzija ir jums acu priekšā ik reizi, kad ar kādu tiekaties!

11. Protiet pasmieties par sevi un dzīvi! Pasmaidiet par savām likstām. Cilvēks ir vienīgais radījums, kas apveltīts ar spēju smieties. Spēja pasmieties pašam par sevi liecina par reti sastopamu īpašību paraudzīties uz sevi objektīvi; rūpju nasta vairs neliksies tik smaga. Smejieties par šo pasauli! Smejieties par sevi!

12. Atceries, ka sīkumi ir svarīgi! Allaž centies vajadzības gadījumā pielikt vēl mazdrusciņ pūļu, veltīt dažas minūtes, paveikt līdz galam to, kas ir tavos spēkos. Nav svarīgi, ko par to domā citi, svarīgākais, ko tu pats par sevi domā! Nekad nevarēsi sasniegt maksimālo, ja sīkumus pametīsi novārtā un vairīsies no atbildības. Tu esi īpašs. Uzmani katru sīkumu! Paviršības jebkurā darba laukā var izraisīt lielu nelaimi. Tikai viduvējības un neveiksminieki pamet novārtā sīkumus. Tiecies uz maksimālu rezultātu!

13. Ik rītu sagaidi ar smaidu! Priecājies par katru jaunu dienu kā par dāvanu! Pabeidz vakar nepabeigtos darbus šodien! Tu neesi dzimis, lai ciestu neveiksmi! Esi pats sev iedvesmas un enerģijas avots. Ikreiz, kad pamostoties viss rādīsies tumšās krāsās, vispirms paņemiet rokās avīzi un atveriet nekrologu sadaļu. Te tu atradīsi veselu sarakstu ar cilvēkiem, kas būtu gatavi mainīties ar tevi vietām, pieēnot tavas problēmas, šaubas...

14. Katrai dienai izvirzi noteiktu mērķi! Lai tie nav lieli un grūti izpildāmi plāni, bet gan uzdevumi, kas tevi soli pa solim virzīs tuvāk nodomu izpildei. Esi pacietīgs, ejot uz mēķi. Katru uzdevumu izpildi pēc iesējas labāk, noejiet vēl "divus soļus".

15. Nekādām ārējām ietekmēm lai nav pār jums varas! Sargā savu dzīvi no ļaunuma! Tavas dienas ir pārāk vērtīgas, lai tās izšķiestu, cīnoties ar naidu. Nekad un nevienam neļauj sev bojāt garastāvokli un darbaprieku. Ignorē ciniķus un skauģus. Ļaunvēļi ir visur! Nenolaidies līdz viņu līmenim! Volta Vitmena moto: nekam ārējam nav pār mani varas.

16. Jebkurā negatīvā parādībā mācies saskatīt kaut ko pozitīvu! Nokļuvis nelaimē, vari atklāt daudz ko tādu, ko citkārt nemūžam neatklātu. Labā sēklas ir visur, tikai jāprot tās atrast. Pārvērt trūkumus par priekšrocībām!

17. Vispatiesākā laime mīt tavā dvēselē! Netērē laiku un pūles, meklējot laimi kaut kur ārpusē. Laimīgs ir tas, kas spēj dot, nedomājot, ko saņems pretī. "Laimīgai dzīvei vajag pavisam maz," rakstīja M. Aurēlijs, "jo laime ir cilvēkā pašā, viņa domāšanā." Laimes izjūta būs atkarīga no tā, kā tu izturēsies pret tiem, kas tev blakus.

Ogs Mandino