Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Derīgi padomi organisma stiprināšanai ar dabīgiem līdzekļiem

Redakcija
Redakcija

Lai stiprinātu imunitāti, ne vienmēr jāskrien uz aptieku pēc kārtējās zāļu paciņas vai pudelītes. Patiesībā dabā atrodams viss, kas mums nepieciešams. Lūk, daži derīgi padomi un receptes organisma stiprināšanai ar dabīgiem līdzekļiem.

1. Triju litru burkā ielieciet 3 sasmalcinātus citronus, 3 ķiploka galviņas, 3 ēdamkarotes medus, pārlejiet ar aukstu ūdeni un izturiet 3 dienas. Jādzer pa vienai ēdamkarotei 3 reizes dienā visai ģimenei.

2. Dzērvenes samaisa ar diedzētiem graudiem (attiecībā 1:1) un medu. Lieto pa ēdamkarotei 5-6 reizes dienā.

3. Auzu pārslas uzbriedina siltā ūdenī, pievieno medu un dzērvenes vai to sulu.

4. Dzērvenes māla traukā saspaida ar koka karoti un pārlej ar medu. Maisījumam pielej ārstniecības augu koncentrātu (pelašķus, vīgriezes, raspodiņus). Lieto pie tējas.

5. Dzērveņu sulai pievieno sarkano biešu sulu un medu. Dzer pa malciņam ik pēc 3-4 stundām.

6. Lai uzlabotu atmiņu, ieteicams regulāri lietot svaigu burkānu salātus, kam pievienota olīveļļa.

7. Organisma stiprināšanai labi noder salvijas uzlējums: 1 tējkaroti salvijas pārlej ar glāzi verdoša ūdens, ļauj ievilkties 5 min., nokāš un gatavo uzlējumu pamazām izdzer dienas laikā.

8. Imunitātes stiprināšanai, īpaši bērniem, ļoti vērtīgs ir vīgriežu uzlējums. Pieaugušajiem: 1 ēdamkarote sasmalcinātu vīgriežu uz 1 glāzi vāroša ūdens. Uzlējumam jāļauj nostāvēties nakti, tad nākošajā dienā jādzer trīs piegājienos 30 minūtes pirms ēdienreizēm.
Savukārt, bērniem līdz 5 gadu vecumam jāņem 1 tējakrote vīgriežu, bet vecumā no 5 līdz 10 gadiem- 1 deserta karote.

9. Burkānu sula ir arī labs līdzeklis onkoloģisko slimību profilaksei- tā veicina kuņģa un zarnu trakta darbību, noder pret nierakmeņiem un žultsakmeņiem.

10. Zemenes satur pektīnu- vielu, kas mazina stresu un uzlabo pašsajūtu. Zemeņu laikā ieteicams apēst 150 g svaigu ogu dienā.

11. Ķirbju dīgsti bagāti ar cinku un noder smadzeņu darbības uzlabošanai.

12. Kāposti mazina vairogdziedzera aktivitāti un līdz ar to arī nervozitāti. Ieteicams pastiprināti lietot eksāmenu laikā.

13. Mellenes veicina smadzeņu apgādi ar asinīm un uzlabo redzi. Vēlams ēst svaigas ogas vai dzert neatšķaidītu melleņu sulu.

14. Biešu sula stimulē locītavu darbību, veicina vielmaiņas procesus organismā, uzlabo asins sastāvu un normalizē asinsspiedienu.

15. Mārrutku sula stimulē asinsriti, mazina reimatisma un podagras simptomus.

16. Melno rutku sula noder kā sviedrējošs līdzeklis, ārstējot bronhītu, kā arī palīdz aknu un žultspūšļa slimību gadījumos.

17. Banāni satur kāliju, kas noder sirds slimību un aterosklerozes profilaksei, kā arī tonizējošu vielu efedrīnu, kas stimulē smadzeņu darbību.

18. Asajos piparos esošās aromātiskās vielas ietekmē "laimes hormona" serotonīna izdalīšanos organismā.

19. Valrieksti samazina holesterīna līmeni asinīs, kā arī regulē kuņģa un zarnu trakta darbību. Valrieksti medū noder organisma stiprināšanai pēc smagām slimībām, tos ieteicams lietot bērniem ar aizkavētu attīstību.

20. Ciedru rieksti mazina holesterīna līmeni asinīs, aktivizē smadzeņu darbību un uzlabo nervu sistēmu.

21. Pavasarī ūdens vietā var dzert egļu vai priežu skuju uzlējumu. Uz 3 litru burku jāņem 2 saujas skuju un jāpārlej ar verdošu ūdeni. Uzlējums jāatdzesē, tad to var lietot neierobežotā daudzumā.

Lietojiet dabīgus produktus pēc iespējas vairāk, esiet stipri un veseli!

Jums var noderēt!

Apgāds Zvaigzne ABC ir izdevis vairākas sērijas ar noderīgām padomu grāmatām, kuras atklāj dažādu konkrētu augu un dārzeņu ārstnieciskās īpašības, kā arī sniedz praktiskus padomus, kā pareizi pagatavot un lietot veselīgas tējas un citus dabīgos ārstniecības līdzekļus. Grāmatās daudz arī citas noderīgas informācijas.
Meklējiet šīs grāmatas Latvijas grāmatnīcās.