Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja GADSKĀRTĒJĀ KONFERENCE

Redakcija
Redakcija

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs 2017. gada 2. februārī no plkst. 10.00 līdz 17.00 organizē gadskārtējo konferenci veltītu aktualitātēm etnogrāfijas nozarē. Konference norisināsies Bonaventuras ielā 10 (kādreizējā Brīvības gatve 440), reģistrācija un kafija no plkst. 9.00. Konferences darba valodas: latviešu.

Konferences pirmās daļas programmā: Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja direktores Ilzes Millersones uzruna; Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Dr.hist., Dr.habil.art. Juris Urtāns stāstīs par “Profānajiem dobumakmeņiem Latvijā”, Dr.hist. Rūdolfs Brūzis no Latvijas Universitātes Vēstures institūta dos ieskatu par Piebaldzēnu priekštečiem, pēc 2016. gada arheoloģisko izrakumu materiāliem. Par Bisenieku sētas rekonstrukcijas maketu kā izglītojošā darba sastāvdaļu informēs Tukuma muzeja direktore Agrita Ozola un Dainis Gabaliņš. Pēc tam sekos jautājumi debates un kafijas brīdis.

Otrā daļa sāksies ar Edvīna Vēvera un H.Kalniņa prezentāciju par Brīvdabas muzeja audio vizuālā krājuma izmantošanas iespējām. Arhitekte Dace Lukševica rādīs Jēkabpils muzeja Sēļu sētas ieejas mezgla būvprojektu. Par Brīvdabas muzeja pūra lādēm Ostas noliktavai stāstīs un rādīs Dr.art. mākslas zinātniece Kristīne Ogle. Dr.ing. Rihards Vidzickis no Rīgas Tehniskās universitātes referēs par “Etnogrāfiskajām replikām – izvērstajām vienkocēm. Darināšanas problēmām un pieredzi”. Konferences izskaņā Dr.hist. Mārtiņš Kuplais izvērtēs senceltņu restaurāciju un saglabāšanu Brīvdabas muzejā.