Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Seši Rīgas kolektīvi piedalīsies VIII Starptautiskajā tautas deju festivālā “Sudmaliņas”

Redakcija
Redakcija

Seši Rīgas Tautas deju ansambļi gan dalībnieku, gan viesu statusā pārstāvēs galvaspilsētu VIII Starptautiskajā tautas deju festivālā “Sudmaliņas”, kas no 2. līdz 7. jūlijam notiks Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā un Rundāles pils parkā.

Festivālā kā dalībnieki gan jauniešu, gan vidējā vecuma grupā piedalīsies dejotāji no VEF Kultūras pils Tautas deju kolektīva “Zalktis”. Savukārt Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” Tautas deju ansambļi “Līgo” un “Teiksma”, kā arī Latvijas Universitātes Tautas deju ansamblis “Dancis”, VEF Kultūras pils Tautas deju ansambļi “Gatve” un “Rotaļa” Rīgu pārstāvēs kā festivāla viesi, piedaloties tā atklāšanas koncertā “Mūžīgā kustība sudmalās”.

Festivāla ietvaros otrdien, 4. jūlijā, ar Rīgas pašvaldības atbalstu Vērmanes dārzā notiks “Rīgas dienas”. No plkst. 10.00 līdz plkst. 20.00 parkā darbosies Latvisko labumu tirgus, kurā apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar Latvijas novadu tirgus tradīcijām, tautas mākslas kolektīviem un amatnieku darinājumiem, tostarp Rīgas meistaru darbiem.
Tirgus laikā no plkst. 12.00 līdz 18.00 uz Vērmanes dārza skatuves notiks festivāla dalībnieku koncerts “Danco Dievs ar pērkonu”, kurā uzstāsies Tautas deju ansambļi un kolektīvi.

Festivālā “Sudmaliņas” šogad piedalīsies tautas deju ansambļi no Armēnijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ķīnas, Latvijas, Polijas un Turcijas.

Rīgas kolektīvu dalību festivālā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.