Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Dziesmu un deju svētku tiešraidēm varēs sekot līdzi arī viedtālrunī

Redakcija
Redakcija

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku laikā ikvienam interesentam visā pasaulē būs iespēja sekot līdzi plašai svētku programmai tiešraidē un notikumu aizkulisēm savos viedtālruņos – lietotnē LMT Straume un internetā.

“Mēs, latvieši jau gadsimtiem sevi saucam par dziedātāju un dejotāju tautu. Sagaidot Latvijas simtgadi esam ar darbiem apliecinājuši sevi arī kā viedo tehnoloģiju līderu un inovatoru nāciju. Latvieši ir starp aktīvākajiem mobilā interneta lietotājiem Eiropā, un mums ir iespēja ar mobilo tehnoloģiju palīdzību nodrošināt, lai pēc iespējas plašāka auditorija varētu baudīt izcilos svētku notikumus tiešraidēs,” stāsta LMT prezidents Juris Binde.

Lai ikviens varētu iejusties Dziesmu un deju svētku gaidīšanas noskaņā, lietotnē LMT Straume un internetā, kā arī LMT viedtelevīzijā līdz svētku atklāšanai būs pieejama astoņu oriģinālu video stāstu sērijas. Tajās varēs ielūkoties svētku tapšanā, organizēšanas procesā un redzēt kā koris, deju kolektīvs, orķestris un citi svētku dalībnieki Latvijā gatavojas lielajam notikumam.

Dziesmu un deju svētku laikā LMT piedāvās 13 tiešraides no koncertiem un notikumiem, kā arī no mēģinājumiem un aizkulisēm kopā ar TV seju Māru Sleju, aktieriem Gintu Andžānu un Rihardu Sniegu. Tāpat būs pieejami katras svētku dienas spilgtāko un nozīmīgāko notikumu video apskati.
LMT Straumes tiešraižu programma tiks atklāta ar Svētku gājiena norisi 1. jūlijā. Savukārt Svētku nedēļas noslēgumā paredzētas divas tiešraides, kas ļaus ieskatīties arī deju lieluzveduma “Māras zeme” un noslēguma koncerta “Zvaigžņu ceļā” aizkulisēs.

Plašāka informācija par XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku tiešraidēm un tematiskajiem video stāstiem pieejama lietotnē LMT Straume un internetā.