Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Kurzemes tautastērpu informācijas centrs aicina uz lekciju par Lietuvas tautastērpiem

Redakcija
Redakcija

29. martā plkst. 16 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 notiks lekcija - "Kaimiņzemju tautastērpi. Lietuva", kas būs veltīta lietuviešu etnogrāfiskajiem tautastērpiem.

Lekciju vadīs Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītāja un tautastērpu eksperte Lia Mona Ģibiete, kura runās par tautastērpu darināšanas, rotāšanas un valkāšanas veidiem Lietuvā.
Mūsu kaimiņvalstij raksturīgās etnogrāfiskās tendences, seno tradīciju saglabāšanas centieni un paņēmieni tiks izvērtēti kā vērtīgs informācijas papildinājums par Baltijas valstu tautastērpiem.

Pasākumu cikls “Tautastērpi kaimiņzemēs” tika aizsākts pagājušajā gadā, aicinot interesentus uz lekciju par Norvēģijas tautastērpiem un to raksturīgajām iezīmēm, lūkojot pēc kādiem līdzīgiem elementiem to valkāšanas un veidošanas tradīcijās.

Dalības maksa - 2 EUR.
Vēlama iepriekšēja sazināšanās piesakot savu dalību – 29144696.