Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Arkādijas parkā notiks astotie Pārdaugavas svētki

Redakcija
Redakcija

20. maijā Arkādijas parkā un tā apkārtnē notiks jau astotie Pārdaugavas svētki - viens no lielākajiem pasākumiem Rīgā Daugavas kreisajā krastā. Svētku devīze šogad ir “Es radu Pārdaugavu”, un līdz 10. maijam ikviens aicināts dalīties stāstos par radošiem un darbīgiem līdzcilvēkiem Pārdaugavā.

Akcija “Viņi rada Pārdaugavu” tapusi, vēloties uzzināt par cilvēkiem, kas veidojuši un veido Pārdaugavas apkaimju tagadni un nākotni. Ikviens aicināts dalīties stāstā par savu radu, draugu, kaimiņu, pārdevēju, skolēnu, skolotāju, uzņēmēju, sētnieku, frizieru vai jebkura cita cilvēka pašiniciatīva un rīcību. “Šogad Pārdaugavas svētkos vēlamies dažādos veidos atbalstīt un izcelt pašiniciatīvu, iepazīt Pārdaugavas bijušos un esošos iemītniekus un lepoties ar viņiem”, stāsta svētku rīkotāja Inese Meiere. “Pārdaugava tiek radīta nemitīgi, tā nav un nevar būt pabeigta, gluži kā visa Rīga - to katru dienu rada tās iemītnieki, katrs atsevišķi ikdienā un visi kopā sanākot svētkos.”

Akcijas noslēgumā, 20. maijā Pārdaugavas svētkos Arkādijas parkā tiks uzstādīta īpaši veidota izstādes “Viņi rada Pārdaugavu” telpa, kurā apmeklētāji varēs iepazīties ar akcijas ietvaros savāktajiem stāstiem. Stāstu pieteikuma forma aizpildāma tiešsaistē Pārdaugavas svētku mājaslapā Pārdaugavas svētki Arkādijas parkā 2017

Pārdaugavas svētkos arī šogad visas dienas garumā būs iespēja piedalīties daudzveidīgās radošās darbnīcās ģimenēm, notiks spēles un atrakcijas, būs apskatāmas informatīvas un mākslas izstādes, notiks plenērs, izjādes, darbosies amatnieku izstrādājumu un gardumu tirdziņš un brīvdabas kafejnīcas. Īpašu vietu Arkādijas parkā idillē atradīs muzikālā telpa “Pārdaugavas dziesminieki”. Savukārt parka virsotnē notiks koncerti ģimenēm, bet noslēguma zaļumballē no plkst. 19.00 šogad dejosim grupas “Dakota” un “Lauku muzikantu” pavadībā.

Pārdaugavas svētkos būs iespēja piedalīties sportiskās aktivitātēs un just līdzi dažādām sacensībām, tostarp izkustēties zumbas ritmos. Jau tradicionāli Māras dīķī notiks Starptautiskās kuģu modeļu sacensības „Pārdaugavas kauss 2016”, bet Uzvaras parkā - Pārdaugavas kauss pludmales volejbolā u.c. Īpaša programma gaidāma arī Pārdaugavas muzejos, kas svētku noskaņās sagaidīs Muzeju nakti. Svētku noslēgumā - uguņošana virs Māras ezera.

Pārdaugavas svētkus rīko Pārdaugavas izpilddirekcija ciešā sadarbībā ar Pārdaugavas izglītības, kultūras, sporta iestādēm un organizācijām, dažādiem uzņēmējiem un radošiem pārdaugaviešiem. Svētku ietvaros Arkādijas parkā, tā apkārtnē un citviet Pārdaugavā tiek piedāvāta daudzveidīga kultūras, izklaides, izglītojošo un sporta pasākumu programma, kas aktualizē Pārdaugavas īpašās kultūrvides vērtības, rosina dažādu organizāciju sadarbību un kopienas līdzdalību pilsētas kultūras dzīves veidošanā. Pārdaugavas svētku unikalitāte ir tā, ka svētku aktivitātes kopīgi rada un īsteno paši Pārdaugavā strādājošie un dzīvojošie rīdzinieki, stiprinot sabiedrības saliedētību un apliecinot savu radošumu.

Svētki notiek pateicoties Rīgas domes atbalstam un Pārdaugavas uzņēmējiem - Latvijas Finieris, Valdo, Gemoss, Hanzas maiznīca, Lenta, MFD Veselības centrs, Arkolat u.c. Akciju “Viņi rada Pārdaugavu” atbalsta “Labo logu aģentūra