Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Pirmajā Adventē Doma laukumā iedegs egli un atklās Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu

Redakcija
Redakcija

Pirmajā Adventē, 27. novembrī, Rīgas iedzīvotāji un viesi gaidīti Doma laukumā, kur plkst. 17.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs iedegs svētku egli. Klātesošos ar koncertprogrammu priecēs bērnu vokālais ansamblis „Momo” un solists Andris Ērglis. Pasākuma apmeklētāji varēs dzirdēt arī muzikālā uzveduma „Ziemassvētku vecīša cimdiņš” dziesmas Samantas Tīnas un Ata Auzāna sniegumā. Koncertuzveduma teicējs būs Jānis Skanis.

Līdz ar svētku egles iedegšanu atklās arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu, kurā rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja iegādāties īpaši svētku laikam darinātus tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, ierastos ziemas sezonas cienastus un svētku dāvanas. Ziemassvētku tirdziņi šogad darbosies arī Līvu laukumā, Esplanādē un sestdienās arī Kalnciema kvartālā. Nedēļas nogalēs, kā katru gadu, tirdziņu apmeklētājus priecēs koncerti un atrakcijas bērniem.

Svētdien svētku noskaņa būs jūtama arī kultūras centros un dievnamos. Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē skanēs senās mūzikas vokālās grupas „Ars Antiqua Riga” izpildītie skaņdarbi, bet Rīgas Sv. Pētera baznīcā latviešu literātu dzeja latviešu komponistu radītajās melodijās skanēs literāri muzikālajā pasākumā „Veltījums”. Pirmās Adventes koncerts ar kamerkora „Ave Sol”, orķestra „Rīga” un solistu Elīnas Šimkus, Armanda Siliņa, mūziķu Krišjāņa Rēriha, Kārļa Rēriha un diriģenta Mārča Miķelsona piedalīšanos notiks Rīgas Domā. Savukārt Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā skanēs baroka laika mūzika. Šajā dienā klausītāji gaidīti arī koncertā „Balti debess ziedi”, kas notiks Kultūras centrā „Mazā ģilde”.

27. novembrī sāksies arī koncertcikls „Adventa mūzikas svētki Rīgā”, kura ietvaros plkst. 12.00 Rīgas Sv. Trīsvienības baznīcā muzicēs Laura Bicāne, Ieva Supjeva un Ansis Klucis, bet plkst. 13.00 Rīgas Krusta baznīcā uzstāsies Ieva Akuratere, Matīss Akuraters un Leons Sējāns.

Savukārt bērni gaidīti ne tikai sarīkojumā Doma laukumā, bet arī brīvdabas pasākumā „Rūķu gājiens”, kas notiks pie Kultūras centra „Iļģuciems” ar gājienu un svētku egles iedegšanu.

Adventa laika pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas pašvaldība. Pasākumu programma pieejama tīmekļa vietnē: kultura.riga.lv - Jaunumi