Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Aicina kopā aust Popes muižas saullēktu

Redakcija
Redakcija

Aizvadītajā svētdienā Popes muižā vērti otrie vārti uz VĀRTIEM - dullo dauku festivālu, kurš notiks 21. - 23. jūlijā.

...................Pirmos mazos vārtus uz gaidāmo dižo notikumu ieskandināja Austrasbērni, bet otrajos krustojās dullo dauku – festivāla režisores, dziesminieces Maijas Kalniņas un grāmatas "Okeāna saviļņotie. Atklāt sevi no jauna" autora Ginta Barkovska un Popē sanākušo ļaužu ceļi. Notikumu apmeklēja popiņi un viesi no Liepājas, Ventspils, Rīgas, Kuldīgas, Igaunijas un citām vietām. Saulgriežu noskaņā pop-up kinoteātrī skatīta filma "Okeāna savilņotie" par diviem latviešiem, kuri pērn 142 dienās pārairēja Atlantijas okeānu. Ceļojums turpināts smaržīgajā muižas dārzā caur Maijas Kalniņas mūziku un dzeju.

"Paldies katram vienam un visiem kopā, kuri atsaucās aicinājumam tikties šajā krustojumā. Man šķiet, ka mums kopēji izdevās gan apmainīties, gan iedvesmoties vienam no otra ar svarīgāko, kas dzīves ceļos mūs ved – ar esības prieku," pārliecināta ir Maija Kalniņa.

Notikumā klātesošs bija arī starptautiskās radošo indurstriju konferences "Subject: Creativity" organizators, reklāmas aģentūras "Addiction" vadītājs un īpašnieks Mārtiņš Ginteitis. Tieši pirmajā Liepājas konferencē trīs ventspilnieces aizsāka sarunu, kuru vēlāk turpināja Ventspils novada augstākajā vietā - Popē. "Toreiz, Ventspils tūrisma ekspertes Ingas Aulmanes rosinātas, mēs ar Daci Vašuku sākām ceļu Popes aleju labirintos," atceras viena no dullo dauku festivāla VĀRTU vērējām Ilze Meiere, "Mazliet mistiski, ka Popes kalnā tagad kāpjam kopā ar divām liepājniecēm - Maiju Kalniņu un Latvijas dziesminieku koordinatori Inesi Sērdieni."

"Pat nevarēju iedomāties, ka Creativity būs pamudinājums šim un vēl daudziem citiem pavērsieniem. Mēs regulāri saņemam cilvēku stāstus," atzīst Mārtiņš Gineitis.

Dullie daukas šogad VĀRTOS ar savām dziesmām un dzeju aicināti vērt Popes muižas saullēkta durvis. Proti - austrumu puses ieeja, kur reiz atradās gracioza veranda, joprojām ir aizmūrēta. Festivāla organizatori ar ieejas atjaunošanu vēlas simboliski aizsākt muižas kompleksa atdzimšanu un tic, ka kopā darot - neiespējamais kļūst iespējams. Ja tam būs lemts notikt, naudas upe caur sponsoru un mecenātu dāvinājumiem, un apmeklētāju biļešu ieņēmumiem - vēlreiz to apliecinās. Kopīgi aust Popes muižas Saullēktu aicināts ikviens, iegādājoties biļeti Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā.

"Dzīve ir spēle un ikvienā no mums joprojām dzīvs ir rotaļāties alkstošs, brīnumiem ticošs bērns, tāpēc ieejas biļetēm un dažādiem šīgada VĀRTU procesiem esam devušas dārgakmeņu vārdus, sacerot par tiem pasakas," teic VĀRTU organizatores - četras Kurzemes spīganas.

Kā jau informēts, dullo dauku festivāls VĀRTI sāksies 21. jūlija, piektdienas vakarā ar vides objekta - dullo dauku soliņa - atklāšanu. Turpinājumā - nakts ugunskuri, dziesminieku "Tuvplāni" un lielkoncerts, grupas "Zāle" koncerts, Ainas Kalnciemas klavesīna un Lauras Vinogradovas stāsta "Von Behr(a)" lasījumu saspēle, bet noslēgumā - Kārļa Būmeistera grupas "Matters" un Maijas Kalniņas dzejas koncertuzvedums "Laiks mūsu ir upe" senajā Popes pilskalnā.

Plašāk:
Dziesminieku vārti
https://www.facebook.com/dziesminie...