Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


METENIS BRĪVDABAS MUZEJĀ

Redakcija
Redakcija

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs šo svētdien, 26. februārī no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00, piedāvā lieliem un maziem apmeklētājiem tērpties maskās, lai ar maskoto gājienu, jautrām dziesmām un dejām folkloras kopu pavadībā, svinētu METEŅA DIENU.

Pasākuma programma:
 Maskošanās Priedes kroga stadulā.
 Sveču mēneša noskaņās - sveču liešana Nidas dūmistabā Daugmales Jāņa vadībā un uzraudzībā.
 Kalējs Artūrs smēdē rādīs aroda trikus un stiķus.
 Visu pasākuma laiku no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 apmeklētājiem būs iespēja stalti jāt zirga mugurā pie Vidzemes sētas.
 Kurzemes zemnieka sētā kopā ar rotaļnieku Aldoni Baldiņu – senās lauka spēles. Kurzemes dzīvojamā mājā varēs sasildīties un piedalīties radošajā darbnīcā “Izkrāso savas vecās kamanas”.
 Bezmaksas ekskursijas plkst. 12.30 un 14.30 kopā ar muzejpedagoģi Baibu Magonu no muzeja galvenajiem vārtiem.

Folkloras kopa “Rija” plkst. 13.00 skaļi dziedot un dejojot, dosies no Galvenajiem vārtiem uz Kurzemes zemnieka sētu, kur ies rotaļās, dejos un dziedās kopā ar muzeja apmeklētājiem. Savukārt plkst. 14.15 ar skaļām Meteņa dziesmām un maskotiem ļaudīm – folkloras kopa “Teikas muzikanti” turpinās iesākto, lai plkst. 15.00 pie Pūnītes baudītu gardās Meteņa pankūkas.

No aukstuma pasargās karsta tēja, kā arī Meteņa grūdenis Priedes krogā un gardās pankūkas pie Pūnītes, Vidzemes sētas.

Metenis ir pavasara un saimnieciskā gada sākuma vēstnesis. Meteņi ir gada vispriecīgākie svētki un lielākais ķekatu laiks. Tradīcijas vēsta, ka šajā dienā jāstaigā no sētas uz sētu, lai lini garāki augtu un jāmet bērni pāri žogam, lai tie nenoguļ skolā iešanu. Jāmānās, jālielās, jāmaskojas un jābučo mironis.

Brīvdabas muzeja Galvenā ieeja ir Brīvdabas ielā 21. Bezmaksas stāvvieta pie Rietumu vārtiem.

Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas. Ieejas biļešu cenas pērējiem apmeklētājiem: skolēniem 0.70 €, studentiem 1.40 €, pensionāriem 1.40 €, pieaugušajiem 2.00 €, ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene) 4.00 €.