Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Pārdaugavas svētku rīkotāji aicina dalīties stāstos

Redakcija
Redakcija

20. maijā Arkādijas parkā un tā apkārtnē notiks jau astotie Pārdaugavas svētki, kuru devīze šogad ir “Es radu Pārdaugavu”. Svētku ietvaros izsludināta akcija “Viņi rada Pārdaugavu”, aicinot ikvienu dalīties stāstos par saviem līdzcilvēkiem.

Līdzdalības akcija “Viņi rada Pārdaugavu” tapusi ar mērķi stāstīt par Pārdaugavas galveno vērtību - cilvēkiem, kuri ar savu neatlaidīgo un radošo darbu, talantiem un uzņēmīgumu veido šo pilsētas daļu un tās apkaimes. “Šogad Pārdaugavas svētkos vēlamies dažādos veidos atbalstīt un izcelt pašiniciatīvu, iepazīt, izzināt Pārdaugavas bijušos un esošos iedzīvotājus – radošas un vēsturiskas personības, uzņēmējus, dažādus līdzcilvēkus un lepoties ar viņiem”, stāsta svētku rīkotāja Inese Meiere. “Pārdaugava tiek radīta nemitīgi, tā nav un nevar būt pabeigta, gluži kā visa Rīga - to katru dienu rada tās iemītnieki, katrs atsevišķi ikdienā un visi kopā sanākot svētkos.”

Līdz 2017. gada 10. maijam tiek gaidīti stāsti - apraksti un fotogrāfijas - par līdzcilvēkiem Pārdaugavas apkaimēs, kas ar savu darbošanos un iniciatīvu palīdz Pārdaugavai, tās kopienai un videi tapt labākai, skaistākai, interesantākai, drošākai, draudzīgākai, sakoptākai utt. Plašāka informācija atrodama un stāstu pieteikuma forma aizpildāma svētku mājaslapā pardaugavassvetki.lv. Akcijas noslēgumā, 20. maijā Pārdaugavas svētkos Arkādijas parkā tiks uzstādīta īpaši veidota akcijas izstādes telpa. Tāpat apkopotie stāsti būs pieejami arī mājaslapā.

Pārdaugavas svētki arī šogad pulcēs radošos un darbīgos Pārdaugavas apkaimju iemītniekus Arkādijas parkā un tā apkārtnē. Visas dienas garumā būs iespēja piedalīties daudzveidīgās radošās darbnīcās ģimenēm, notiks spēles un atrakcijas, būs apskatāmas izstādes, darbosies amatnieku izstrādājumu un gardumu tirdziņš un brīvdabas kafejnīcas. Īpašu vietu Arkādijas parkā idillē šogad atradīs dziesminieku skatuve. Savukārt parka virsotnē notiks koncerti ģimenēm, muzicēs arī īpašie viesi - Miltiņu ģimene, bet noslēguma zaļumballē šogad dejosim grupas “Dakota” un “Lauku muzikantu” pavadībā.

Pārdaugavas svētkos būs iespēja piedalīties sportiskās aktivitātēs un just līdzi dažādām sacensībām, tostarp izkustēties zumbas ritmos. Jau tradicionāli Māras dīķī notiks Starptautiskās kuģu modeļu sacensības „Pārdaugavas kauss 2016”, bet Uzvaras parkā - Pārdaugavas kauss pludmales volejbolā un citas sacensības. Īpaša programma gaidāma arī Pārdaugavas muzejos, kas svētku noskaņās sagaidīs Muzeju nakti.

Svētki notiek, pateicoties Rīgas domes atbalstam un Pārdaugavas uzņēmējiem - Latvijas Finieris, Valdo, Gemoss, Hanzas maiznīca, Lenta, MFD Veselības centrs, Arkolat u.c. Akciju “Viņi rada Pārdaugavu” atbalsta “Labo logu aģentūra”.