Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Rudens ražas svētki Brīvdabas muzejā

Redakcija
Redakcija

25. septembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies tradicionālie Rudens ražas svētki ar rudens labumu tirdziņu, ķirbju zupas cīkstiņu un lauku kapelu muzicēšanu Tirgus laukumā.

Brīvdabas muzeja Ražas svētki ir tradicionāls pasākums, kas iezīmē rudens sezonas sākšanos. Kad dārza darbi apdarīti un sēņu grozi pielasīti, mājās krājas rudens veltes. Kas krājumus nav paguvuši sagatavot – laipni lūgti Brīvdabas muzejā.
No plkst.10.00
Gadatirgus laukumā būs iespējams apskatīt un iegādāties zemnieku dārzos izaudzētos labumus, gaļas kūpinājumus, sierus. Varēs nopirkt bišu māšu peru pienu un priežu čiekurus medū, piparkūkas un zāļu tējas, kā arī dažādus amatniecības izstrādājumus – groziņus sēņošanai, cibiņas ogošanai, keramikas podus sēnēm un medum, koka karotes pīlādžu ievārījuma gatavošanai.
No plkst. 11.00
Rudens ražas svētku laikā apmeklētājus ar jautrām un skaļām tirgu un krogu dziesmām priecēs lauku kapelas “Gritava” no Rīgas, “Sēļu muižas muzikanti” no Beverīnas novada un “Kreicburgas ziķeri” no Jēkabpils.

Šogad uz “saberu” zupas cīkstēšanos izaicinājumu ir pieņēmusi TV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” 2016.gada uzvarētāja vidzemniece Zanda Žentiņa. Ap 15:00 Brīvdabas muzeja atbalsta grupas gatavotās ķirbju zupas garšas duelis ar dižo vidzemnieci. Galvenie ieguvēji no šīs cīkstēšanā būs Dzīvnieku pansijas „Ulubele” iemītnieki.

Pirmā tikšanās Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja brīvprātīgajiem. Aicinām kļūt par muzeja draugiem ikvienu, kam tuva un mīļa latviskā dzīvesziņa un dabas mīlestība.

Ieejas biļešu cenas Rudens ražas svētkos - 1.40 € skolēniem, 2.00 € studentiem, 2.50 € pensionāriem, 4.00 € pieaugušajiem, 8.50 € ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene), pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas.

Ieeja Brīvdabas muzejā: Brīvdabas iela 21. Līdz 30.septembrim muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta. Pie Rietumu vārtiem – bezmaksas.