Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Tradicionālās Jāņu nakts svinības Dzegužkalnā

Redakcija
Redakcija

Jau vairākus gadus līgotāji, kuriem tuvāka ir tradicionālā Jāņu svinēšana, pulcējas Rīgas augstākajā kalnā – Dzegužkalnā, kur arī šogad iedzīvotājus gaida uz Jāņu nakts svinībām, aicinot kopā ar Jāņa māti un Jāņa tēvu iepazīt latviešu tautas tradīcijas ar vainagu pīšanu, uguns iedegšanas rituālu, līgošanu, dziesmām, dančiem un rotaļām. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

...............................................................................................
Svinības Dzegužkalnā sāksies plkst. 20.00, kad līgotājus gaidīs pasākuma vadītāji Jāņa māte Zoja Heimrāte un Jāņa tēvs Edgars Lipors, lai aicinātu svētku dalībniekus uz apdziedāšanos kopā ar Liepājas aktrišu folkloras kopu „Atštaukas” un dancošanu kopā ar Rīgas Danču klubu. Pēc Jāņuguns iedegšanas dziesmas būs iespēja dziedāt kopā ar postfolkloras grupu “Iļģi”, kas līdz ar Rīgas Danču klubu vadīs arī lielo danču tūri. Īsi pēc pusnakts notiks Jāņu godināšana, bet tad varēs lustēties kopā ar muzikālo apvienību “Raxtu Raxti” un etnoroka grupu “Laimas Muzykanti”.

Visas nakts garumā Dzegužkalnā skanēs dziesmas, dimdēs deju soļi, būs jautras rotaļas, varēs iegādāties arī Jāņu svinībām raksturīgos ēdienus un dzērienus, kā arī būs iespēja mieloties ar līdzatnesto cienastu pie svētkiem rotātiem galdiem.

Sabiedriskais transports Rīgā 23. un 24. jūnijā būs pieejams bez maksas.

Tradicionālos Jāņus Dzegužkalnā organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD). Pasākuma programma pieejama tīmekļa vietnē kultura.riga.lv