Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejā Velta Cīpa stāstīs par vēsturisko ēdienu pielietojamību mūsdienās

Redakcija
Redakcija

Liepājas muzejā Velta Cīpa stāstīs par vēsturisko ēdienu pielietojamību mūsdienās
Publicitātes foto

18. augustā plkst. 18 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 Lejaskurzemes ēdienu pazinēja Velta Cīpa stāstīs par ēdienu vēsturi un to pieejamību mūsdienās.

Tikšanās ar Veltu Cīpu Liepājas muzejā notiks pasākuma “Dienvidkurzemes virtuve mūsdienu cilvēkam” ietvaros, kur dažādu ēdienu degustācijas piedāvās radošās telpas "Ideju bode" veselīgās ēdināšanas kafejnīca.

Velta Cīpa, viena no grāmatas "Kulinārais mantojums Lejaskurzeme" autorēm, raksta: “Patiesi latviskais ēdiens pašlaik piedzīvo renesansi. Senču virtuves latviskās receptes, no jauna iegūtas, papildina kopējo izpratni par latviešiem - kas mēs esam, kurp ejam.

Svarīgi ir atgriezties pie gatavošanas no pašu audzētas, radītas produkcijas, lai atrastu mūsu latvisko garšas izjūtu. Mums ir svarīgi apzināties mūsu senču unikālo virtuvi, prasmes un receptes, kuras katrs var eksperimentējot īstenot ikdienā.”

Savukārt radošā telpa "Ideju bode" piedāvās iepazīt Kurzemes bioloģiskajās saimniecībās audzētus produktus un pastāstīs par to vērtīgajām uzturvielām, kuras mūsdienās liela daļa cilvēku aizstājuši ar pusfabrikātiem, garšas pastiprinātājiem un nezināmas izcelsmes produktiem.

Ieeja pasākumā – 6 EUR, bet visām Lienēm, sveicot viņas vārda dienā, ieeja – 3 EUR (lūgsim uzrādīt personu apliecinošu dokumentu).