Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Aicina uz pavasara sagaidīšanas svinībām

Redakcija
Redakcija

19. martā no plkst. 11.00 līdz 13.00 Kultūras un tautas mākslas centrs “Ritums” savā filiālē, Ieriķu ielā 43a, aicina ikvienu interesentu svinēt pavasara sagaidīšanu pasākumā “Saule kāpj debesīs”.

Lielas dienas rītiņā
Agri gāju šūpoties,
Lai redzēju koku galus
Zelta sauli margojam.

Izsenis, dzīvodams ar dabu un pats būdams dabas sastāvdaļa, cilvēks bija saistīts ar dabā un dvēselē notiekošajiem procesiem, sevišķi ar sauli, kas nosaka gadalaiku maiņas un līdz ar to arī gadskārtu ieražas, ieražu ciklu. Pavasara atnākšana iezīmē pilnīgu Saules uzvaru pār tumsu un dabas atmodu.

Visiem pasākuma “Saule kāpj debesīs” apmeklētājiem kopā ar tautas mūzikas grupu “Teikas muzikanti” būs iespēja ne tikai dziedāt, dejot un iet rotaļās, bet arī uzzināt, kas ir nozīmīgākās Lielās dienas tradīcijas, kā arī pašiem piedalīties darbībās, kas senajiem latviešiem nozīmēja auglības veicināšanu. Katram būs iespēja piedalīties olu krāsošanā ar dabīgajiem materiāliem, un iesaistīties kopīgajā lielās olas dekorēšanā, kā arī papīra olu krāsošanā. Notiks olu ripināšanas sacensības, kuras nodrošina tautas lietišķās mākslas studija “Dzīne”. Tas vēl nav viss – pasākuma apmeklētāji būs aicināti pārbaudīt savu atjautību mīklu minēšanā. Tas veicinās cilvēkiem lielāku izpratni par Lielās dienas tradīcijām un to nozīmi mūsdienās, kā arī līdzi darbošanās prieku.
Visu pasākuma laiku viesiem būs pieejama silta tēja un apaļie plāceņi.

Pasākumu atbalsta Rīgas domes Izglītības, sporta un kultūras departaments

Ieeja pasākumā bez maksas