Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Radīta unikāla Latvijas literatūrai veltīta alus līnija, kura sastāvā ir kartupelis

Redakcija
Redakcija

Latvijas literatūras eksporta platforma “Latvian Literature” sadarbībā ar alus darītavu “Malduguns” laidusi klajā īpašu alus līniju #iamintrovert (Es esmu introverts), kuras receptes sastāvā ir viens no latviešu mīļākajiem pārtikas produktiem – kartupelis. Uz #iamintrovert alus pudeļu etiķetēm lasāmi citāti no piecu Latvijas autoru – Māras Zālītes, Jāņa Joņeva, Osvalda Zebra, Ingas Ābeles un Kārļa Vērdiņa – literārajiem darbiem.

Jaunā alus līnija radīta Latvijas literatūras atpazīstamības kampaņas #iamintrovert ietvaros, kas ir daļa no gatavošanās procesa Londonas grāmatu tirgum 2018. gadā, kad Baltijas valstis būs īpašo goda viesu statusā. Ideja par īpašu Latvijas literatūrai veltītu alus līniju radās kā nejaušs joks, ko par izaicinājuma pieņēma dzejnieks un aldaris Krišjānis Zeļģis, kas ir alus darītavas “Malduguns” saimnieks.

Uz #iamintrovert alus etiķetēm var izlasīt piecu Latvijas rakstnieku un dzejnieku – Māras Zālītes, Jāņa Joņeva, Osvalda Zebra, Ingas Ābeles un Kārļa Vērdiņa – citātus no autoru literārajiem darbiem. Savukārt uz sestās etiķetes attēlota “introvertu skala”, kas mēra, cik lielā mērā ekstravertāks kļūst alus baudītājs pēc katra izdzertā malka. “Līksmākais ir tas, ka, pērkot alu, tu vēl nezini, kura literāta citātu dabūsi. To izšķir liktenis, nejaušība vai bārmenis,” norāda kampaņas idejas autore Una Rozenbauma.

Jauno alu unikālu padara ne tikai latviešu autoru citāti, bet arī īpašā recepte, kuras sastāvā iekļauts viens no latviešu iemīļotākajiem pārtikas produktiem – kartupelis. “Kartupelis ir Latvijas pelēkais kardināls, tāpēc gribējās šo neuzkrītošo tēlu iestrādāt dzērienā tā, lai ietekme ir neuzkrītoša, bet klātbūtne nojaušama,” stāsta Krišjānis Zeļģis.

Jau šobrīd #iamintrovert alus ir pieejams arī vairāk nekā 20 tirdzniecības vietās Rīgā un Cēsīs (Galerija “Istaba”, Mākslas Telpa “Mala”, Pilsētas bārs “Vest”, Bārs “Alus Muiža”, Veikals/Bārs “Alus Celle”, Vinilbārs, Kaņepes Kultūras Centrs, veikals “Alus Pasaule”, Brooklyn Pub, bārs “Zobens un Lemesis”, restorāns “Neiburgs”, bārs “Pils”, folkklubs “ALA”, veikals “Beerfox”, bārs “Aleponija”, kafejnīca “Terapija”, bārs “Č”, bārs “Taka”, kultūrpreču māja “Nice Place Telpa”, grāmatnīca “Robert's Books”, grāmatīca “Bolderāja”).

Jau vēstīts, ka laikā no 2018. gada 10. līdz 12. aprīlim Latvija, Igaunija un Lietuva būs Londonas grāmatu tirgus īpašie viesi, kas latviešu literatūrai paver plašas iespējas tikt pamanītai, tulkotai un izdotai angļu valodā. Pagājušajā gadā par godu šim notikumam tika aizsākta atpazīstamības kampaņa #iamintrovert, prezentējot Latviju kā introvertu rakstnieku nāciju. Kampaņas ietvaros šogad Londonas tirgus Latvijas stendā bija pieejama introverto rakstnieku garderobe, tika radīta videoklipu sērija ar latviešu rakstnieku un dzejnieku piedalīšanos, kā arī mākslinieks Reinis Pētersons aizsāka komiksu stāstu par introvertā rakstnieka I. ikdienas gaitām.

Sekot kampaņas aktivitātēm iespējams “Latvian Literature” Facebook lapā - https://www.facebook.com/LatvianLit...