Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Otrajā Šūpoļu festivālā būs pieejamas šūpoles cilvēkiemratiņkrēslos

Redakcija
Redakcija

Jau šajā nedēļas nogalē, no 15. līdz 17.aprīlim, norisināsies otrais Šūpoļu festivāls „Latvija Šūpojas Siguldā”, kura laikā ikviens aicināts doties pastaigā, lai apskatītu un izšūpotos 100 īpaši festivālam veidotās neparastās šūpolēs.Šogad, atsaucoties iedzīvotāju ierosinājumam, izveidotas arī īpašas šūpoles cilvēkiem ratiņkrēslos.

Īpaši cilvēkiem ar kustību traucējumiem pielāgotās šūpoles „Šūpojas visi!” atradīsies Svētku laukumā. Tām būs izgatavota stabila platforma un panduss, pa kuru uz platformas nokļūt. Cilvēkam, kurš atradīsies uz šūpoļu platformas, būs iespēja tikt šūpinātam vai sevi šūpināt pašamizmantojot palīgauklu un izvēloties sev vēlamo augstumu. Šūpoļu autors ir SIA „Ramei”.

Atgādinām, ka Siguldas pilsētas un novada teritorijā, kopumā 36 vietās, Šūpoļu festivāla laikā tiks izvietoti aptuveni 100 dažāda izmēra vides objekti un šūpoles, kas trīs dienu garumā būs brīvi pieejamas ikvienam interesentam. Festivāla objektus radījušas dažādas sabiedrībā zināmas personības – mūziķi no grupām „Astro`n`out” un „Dzelzs Vilks”, Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku organizatori, LNT Brokastu komanda, scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, jaunā māksliniece Kristīne Niedrāja, kā arī Siguldas novada uzņēmēji un izglītības iestāžu audzēkņi.

Šūpoļu festivāls tiks atklāts 15.aprīlī ar Zaķu skrējienu – tā starts Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tiks dots plkst.13.00.

Svētdien, 16.aprīlī, no plkst.9.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Lieldienu gadatirgus, kurā būs iespējams iegādāties amatniecības izstrādājumus, zemnieku labumus un pašmāju gardumus svētku galdam. Svētku noskaņu papildinās folkloras kopa „Senleja” un kapela „Labi,ka tā…”.

Īpašā šūpoļu ceļa karte un plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem Siguldas novadā būs pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kā arī Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē Sigulda.lv - Sāksies skriešanas un nūjošanas...