Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzeja Kurzemes tautas tērpu informācijas centra vadītāja saņem valsts mēroga apbalvojumu

Redakcija
Redakcija

Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītājai Liai Monai Ģibietei Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ordeņu kapituls 2017.gada 31.martā nolēma par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā piešķirt Atzinības krusta IV šķiru un iecelt par ordeņa virsnieku. Apbalvojums tiks pasniegts svinīgā ceremonijā 3. maijā Rīgas pilī.

Lia Mona Ģibiete šo valsts mēroga apbalvojumu saņem par ieguldīto darbu Latvijas kultūras mantojuma kopšanā un popularizēšanā, aktīvi strādājot pie sabiedrības izglītošanas par latviešu tautastērpu tradīcijām un to izkopšanas.
Lia Mona Ģibiete ir tautastērpu eksperte, kuras vārds ir plaši atpazīstams Latvijas sabiedrībā. Viņa pašaizliedzīgi konsultē katru interesentu, palīdzot tapt pēc visiem priekšrakstiem un statūtiem autentiskiem tautastērpiem, kuru būtu lepnums valkāt tā darinātājam, nesot to ar godu un kā paraugu arī nākošajām paaudzēm.

Viņas ieguldījums ir būtisks Kurzemes kultūras mantojuma glabāšanā. Kā eksperte viņa ne tikai izglīto, bet arī kopj un popularizē tautastērpu darināšanas un valkāšanas tradīcijas, konsultējot, apmācot gan privātpersonas, gan tautas deju kolektīvus u.c.

Lia Mona Ģibiete aktīvi strādā Latvijas Dziesmu svētku tautastērpu konkursa žūrijas komisijas sastāvā, kā arī ikdienā vada Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centru.

Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrs ir kļuvis vērā ņemams padomdevējs, kur iegūt informāciju un saņemt padomu par Kurzemes tautastērpiem. Tas ir vienīgais tāda veida centrs, kas sniedz šādu daudzveidīgu atbalstu ārpus Rīgas.

Liepājas muzejā Lia Mona Ģibiete rīko daudzveidīgus pasākumu ciklus - izstādes, lekcijas, radošās darbnīcas, ievada cilvēkus tautastērpu pasaulē dziļi un pamatīgi, nepieciešamības gadījumā konsultējot interesentus dažādos Latvijas nostūros.