Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Ziemassvētku sarīkojums Liepājas muzejā - “Saulgrieži Dienvidkurzemes sētā”

Redakcija
Redakcija

17. decembrī no plkst. 14 līdz plkst. 16 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18 notiks Ziemassvētku pasākums “Saulgrieži Dienvidkurzemes sētā”.

Pirmssvētku noskaņās gan bērni, gan pieaugušie muzeja ekspozīcijā “Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs” varēs piedalīties dažādās aktivitātēs, kas veltītas Saulgriežiem.

Pasākumā varēs uzzināt kā top dzija, ar kādiem rakstiem un krāsās adīti cimdi, kā veidot pašam savu rakstu. Izzināt visu par latviešu godu tērpiem, klausoties Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītājas Lias Monas Ģibietes bagātīgajā stāstījumā.

Tam sekos iespēj kopā ar Dienvidkurzemes tradīciju kopēju Sandru Aigari izdziedāt saulgriežiem veltīto folkloru. Noslēgumā katrs varēs nogaršot lauku rupjmaizes garšu kopā ar medu vai lauku sviestu.

Savukārt, jau laikus domājot par ķekatām vai jaungada rotām, mazajiem darboņiem būs iespēja muzeja galvenās mākslinieces vadībā darboties masku darbnīcā.

Ekspozīcijas daļā “No aitas līdz audumam” apmeklētāji varēs apgūt vilnas kāršanu. Ikviens, kas ir vērpis dziju vai tinis spolītes ar vērpjamo ratiņu, zina, ka tam darbiņam nepieciešamas īpašas prasmes. Arī to varēs iemācīties. Vēl muzeja mazie apmeklētājiem būs iespēja piedalīties kamolā tīšanas sacensībās.

Būs arī viktorīnas, kas saistītas ar Dienvidkurzemes ļaužu dzīvi, kur noteikti noderēs arī vecāku atbalsts.

Ziemas saulgriežos cilvēki centās noskaidrot nākotni. Ir dažādi ticējumi, paražas un vērojumi, kas ļauj uzzināt kāds būs laiks, kas sagaida jaunajā gadā. Arī muzejā varēs izliet savu laimi un izpētīt, ko tā sola jaunajā gadā.

Ieejas maksa sarīkojumā pieaugušajiem ir 1.50 Eur, bērniem, pensionāriem, studentiem -1 Eur, savukārt nākot kopā ar ģimeni (4 cilvēki) - 3 Eur.