Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Baltijas valstu kultūras mantojuma cildināšana UNESCO nedēļas ietvaros

Redakcija
Redakcija

14. oktobrī plkst. 15:30 NVO namā (Rīgā, Laimdotas ielā 42) ikviens interesents aicināts piedalīties UNESCO Baltijas valstu kultūras mantojuma cildināšanā, iepazīt un apgūt igauņu, lietuviešu un latviešu tautas dejas.

Šogad UNESCO nedēļā no 10. līdz 16. oktobrim tiks atzīmēta 25. gadadiena kopš Latvija pievienojās Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijai (UNESCO). Viens no UNESCO darbības uzdevumiem Latvijā ir izcelt vērtības, kas stiprina valstiskumu un piederību, un rast jaunus veidus, kā par tām stāstīt sabiedrībai. Tādēļ UNESCO nedēļā ikviens aicināts cildināt vērtības, kas vieno tautu, stiprina piederību, raksturo tradīcijas, vēsturi, valsts un sabiedrības attīstību, kā arī veido katra tās iedzīvotāja identitāti.

Pirms 25 gadiem 14. oktobrī UNESCO pievienojās arī Igaunija un Lietuva, tāpēc pasākumā, izdejojot igauņu, lietuviešu un latviešu deju soļus, kā arī radošajās darbnīcās izzinot prievīšu valkāšanas tradīcijas, plānots kopīgi cildināt Baltijas valstu kultūras mantojumu, saskatīt kopīgās iezīmes un unikālās atšķirības.

Pasākumu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas Nevalstisko organizāciju atbalsta sektors sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un nevalstiskajām organizācijām.

Laipni aicināti visi interesenti!