Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


LATVIJAS EKSPRESIS SIMTGADEI jau ceļa jūtīs!

Redakcija
Redakcija

No 26. – 28. maijam cauri visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem ceļā dosies speciāls vilciena reiss Latvijas ekspresis simtgadei ar vairāk kā 180 pasažieriem – dziedātājiem un dejotājiem. Gaidot XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus un Latvijas simtgadi, īpašais vilciens piestās 12 Latvijas vietās un dzelzceļa staciju laukumos, kopā ar koriem BALSIS, Monēta un Rīga, deju ansambļiem Ačkups, Auda, Dardedze un vietējiem māksliniekiem, trijās dienās sniegs 12 unikālus bezmaksas koncertus.

Dzelzceļš vēsturiski ir vienojis dažādos novadus un to cilvēkus. Tieši pa dzelzceļu dziedātāji un dejotāji krāšņos, izrakstītos tautas tērpos no visas Latvijas devās ceļā un saplūda Rīgā, lai karstajās vasaras dienās vienotos kopīgā dziesmā un dejā, kas vēl šodien kā tradīcija simbolizē tautas saknes, vienotību un spēku.
Vilciens savu maršrutu sāks Latgalē – Indras stacijā, bet vērienīgais noslēgums sagaidāms Valkā/Valgā, kur muzikālā uzvedumā tiks akcentēta Valkas 1917. gada notikumu izšķirošā nozīme Latvijas valsts izveidē. Ikviens aicināts stacijā sagaidīt māksliniekus un kopīgi uzsākt valsts simtgades svinības.

26. maijā, piektdien
• Indras stacijas laukums 14.00
• Daugavpils stacijas laukums 18.00

27. maijā, sestdien
• Krustpils stacijas laukums 8.00
• Daugavas stacijas laukums 9.30
• Vecumnieku stacijas laukums 12.30
• Dobeles stacijas laukums 17.00
• Liepājas Annas tirgus laukums 21.00

28. maijā, svētdien
• TukumsI stacija 8.00
• Rīga, Stacijas laukums 10.00
• Inčukalna stacijas laukums 13.50
• Siguldas stacijas laukums 14.00
• Valgas stacijas laukums 20.00

BALSIS jau regulāri organizē vērienīgus koncertprojektus Latvijas reģionos – bijuši 16 koncerti dažādās Latvijas stacijās, tautas ekskursiju braucieni uz Siguldu, Cēsīm, Gulbeni, Alūksni. Savukārt 2013. gadā veiksmīgi tika realizēts projekts Dziesmu un deju svētku ekspresis. Vienas dienas laikā notika vairāki koncerti, turklāt īpaši izgreznotais vilciena sastāvs vairākas nedēļas piestāja dažādās Latvijas vietās, sagaidot Dziesmu un Deju svētkus.

Paldies visām pašvaldībām un māksliniekiem par iesaistīšanos un atbalstu.

Tuvākajā laikā BALSIS ir iespējams dzirdēt:
14. maijs plkst. 18.00 koncertā BRĪNUMZEME Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Šis ir jau otrais SingAlong (līdzdziedis) koncerts, kur klausītājam iespēja pārtapt par dalībnieku, iegādājoties īpašās biļetes konkrētā balss grupā. Kopīgi atzīmēsim Lūcijas Garūtas 115. dzimšanas dienu (14.05.1902.-15.02.1977.), dziedot viņas un Andreja Eglīša kantāti Dievs, Tava zeme deg, Jurjānu Andreja kantāti Tēvijai un Pētera Barisona kantāti Brīnumzeme ar Jāņa Akuratera dzeju. Sīkāks apraksts singalong.lv.

23. maijā plkst. 19.00 koncertāLatvijasUniversitātes Lielajā aulā kopā ar Perdjū (Purdue) universitātes jauniešiem, ASV. Viens no populārākajiem jauniešu TV seriāliem Radīti skatuvei (Glee) veicinājis milzīgu jauniešu interesi par pop-koru kultūru Amerikā. ThePurdueVarsityGleeClub koris ir viens no spilgtākajiem šā žanra pārstāvjiem. Dzirdēsim amerikāņu tradicionālos dziedājumus, labāko no TheBeatlesrepertuāra un daudz šodien populāras mūzikas kora skanējumā. Būs arī kopā dziedāšana. Ieeja brīva.