Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Iedzīvotājus aicina apmeklēt vides objektu festivālu „Ziemassvētku egļu ceļš 2016”

Redakcija
Redakcija

Ar svētku egles “Rīdziniece” iedegšanu 8.decembrī 11. novembra krastmalā sākas septītais vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš”, kura norises laikā iedzīvotāji pilsētvidē aicināti iepazīt 35 dažādus egļu stāstus, ko veidojuši profesionāli mākslinieki, radošo industriju pārstāvji un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti.

Vides objektu festivāls apmeklētājus arī šogad sola pārsteigt ar ideju oriģinalitāti, radot pilsētā īpašu svētku noskaņu. “Festivāls kā vienmēr ir radošs un pārsteidz gan ar idejām, kā autori atspoguļo aktuālas tēmas, gan ar izmantoto materiālu daudzveidību. Piemēram, šogad pirmo reizi ir tapis objekts, izmantojot atkritumu pārstrādi (recycled design), materiālam piešķirot dažādu balto toņu gammu vai caurspīdīgumu. Objekti pierāda, ka māksliniekiem nav sveša industriālā mantojuma pārveide, deportēšanās citā realitātē, gaismu programmatūra, struktūru pētīšana un apjomu destrukturizēšana, bet pāri visam valda patiesas vērtības – mīlestība un harmonija. Es lepojos, ka visi festivālam radītie vides objekti ir šeit izfantazēti un radīti – īsta Latvijas prece!”, tā gaidāmo festivālu raksturo idejas autors, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājs Guntars Kambars.

Jau no 9. decembra līdz pat 2017. gada 8. janvārim Rīgā būs skatāms gan šogad tapis 21 jauns vides objekts, gan arī iepriekšējos gados veidoti un jau iedzīvotāju vidū popularitāti guvuši objekti, kā piemēram, “Prieka maiss”, “Ziemassvētku tējas pauze”, “Ziemassvētku egle pastaigā” (autors SIA “Studio des Fetes Latvija”), “Mīlestības egle” (sadarbībā ar “Sveču istaba”, autors Kaspars Riekstiņš”, “Rīgas vitrāžas” (autors Visvaldis Asaris) un citi.

Šogad iedzīvotāju vērtējumam un svētku sajūtas radīšanai veidoti tādi interesanti egļu stāsti kā “Sniega bumba ar gaismas aleju” (sadarbībā ar AS “LNK INDUSTRIES” un SIA “Arki LED”), “Mosties Ziemassvētkiem” (autore Anita Znutiņa – Šēve), “Saskatīšanās” (autors Ernests Vītiņš sadarbībā ar SIA “Ernesto Desing”), “Ziemeļmeita” (autore Elīna Vojevoda, atbalsta viesnīca “Konventa sēta”), “Ziemassvētku vilciņš” (autors SIA “Studio des Fetes Latvija”), “Sruktūra un gaisma” (sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, autors Haralds Ceka”), “Ziemassvētku spuldzīte” (autors SIA “Studio des Fetes Latvija”) un citi pārsteidzošas faktūras, idejas un noskaņas darbi.

Ziemassvētku egļu ceļu izstaigāt un piedāvātos objektus iepazīt palīdzēs īpaši sagatavota karte, kura atrodama gan tīmekļa vietnē Egļu Ceļš 2016, gan drukātā veidā pieejama Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros un kultūras iestādēs, kā arī Tūrisma informācijas centros.

Festivālu atbalsta Rīgas dome, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.