Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


“Koks. Cilvēks. Arhitektūra.” Saruna ar arhitekti Lieni Griezīti par Latvijas koka arhitektūras mantojuma nozīmīgumu.

Redakcija
Redakcija

12. oktobra vakarā no plkst. 19:00 līdz 21:30 Kalnciema kvartālā „Koka arhitektūras centrā” notiks tikšanās un saruna „Koks. Cilvēks. Arhitektūra” ar arhitekti Lieni Griezīti par Latvijas koka arhitektūras mantojuma nozīmīgumu.

„Kādēļ mūs suģestē koka klātbūtne mūsu mājoklī? Kādas ir šī materiāla draudzīgās īpašības? Kādēļ koku izmantot savas vides radīšanā? - Tie ir jautājumi, par kuriem vēlos dalīties savās pārdomās un pieredzē”, saka arhitekte.

Šajā sarunā Liene Griezīte dalīsies savā pieredzē, kas gūta, īstenojot vecu māju pārbūves projektus privātmājās Daugmalē, Jūrmalā, Cēsīs un citur, kā arī projektus publiski pieejamām ēkām Kalnciema ielā un Ķīpsalā. Īsumā tiks apskatīti dažādi apstākļi un nosacījumi, kas jāizvērtē, izstrādājot pārbūvju projektus. Tikšanās mērķis ir pievērst profesionāļu un interesentu uzmanību koka ēku, kvartālu vai vienkārši dzīvokļu nozīmīgumam Latvijas arhitektūras mantojumā laika skalā, pilsētbūvniecības ainavā vai tā potenciālam sociālai attīstībai.

Arhitekte Liene Griezīte, „Lienes Griezītes studijas” vadītāja, ir autore daudziem modernu ēku projektiem, tostarp arī septiņiem koka ēku rekonstrukcijas projektiem Kalnciema kvartālā.

Lekcija būs saistoša ikvienam, kas interesējas par Latvijas koka arhitektūru, kā arī praktiski noderīga plašai auditorijai, tai skaitā dažādu jomu studentiem. Esiet laipni gaidīti!

Ieejas maksa: 7 EUR.
Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīze” kasēs vai Bilesuparadize.lv
Pēc biļešu iegādes, lūdzam pieteikties uz pasākumu, rakstot pieteikumu uz: kultura@kalnciemakvartals.lv.

Norises vieta: Koka arhitektūras centrs "Kalnciema kvartāls", Melnsila iela 10B, Rīga.

Lekcijas organizētājs: Nodibinājums „Koka Arhitektūras fonds”. Pasākums notiek ar Rīgas domes atbalstu.