Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


SIT, JĀNĪTI, VARA BUNGAS jeb rīdzinieki mācās svinēt Jāņus Rīgā un laukos

Redakcija
Redakcija

Krišjāņa Barona muzejs, K. Barona ielā 3–5, sadarbībā ar Rakstnieku muzeju biedrību PILS piedāvā nodarbību ciklu “SIT, JĀNĪTI, VARA BUNGAS jeb rīdzinieki mācās svinēt Jāņus Rīgā un laukos”.

Projekts turpina aktivitātes, kas saistītas ar latviešu kultūras, tradīciju popularizēšanu sabiedrības integrācijas kontekstā. Tajā tiek iesaistīti Rīgā dzīvojošie, kā arī nesen Latvijā iebraukušie cittautieši, kuriem ir svarīgi iekļauties Latvijas sabiedrībā, izprotot tās vēsturi, kultūru, tradīcijas un mūsdienu procesus.

Projekta ietvaros maijā un jūnijā tiek piedāvātas teorētiskas un praktiskas nodarbības, kurās dalībnieki iepazīst Jāņu svinēšanas tradīcijas, piedalās radošajās darbnīcās, prezentē savas tautas tradīcijas, kā arī noslēguma nodarbībā piedalīsies Jāņu ielīgošanas pasākumā lauku vidē Jaunpiebalgas novadā.

Projekta teorētiskās nodarbības notiek Krišjāņa Barona muzejā Rīgā.
Nodarbību laikā tiek izmantoti materiāli, kas uzkrāti, koordinējot akciju “Piedzīvosim Jāņus!”.
Šī projekta novitāte – dalībnieki uzzinās par Jāņu svinēšanas vēsturi Rīgā.
Nodarbības notiek latviešu, angļu un krievu valodā.

Pirmā cikla nodarbība norisinājās 23. maijā

Otrā nodarbība – 7. jūnijā plkst. 16.00 un 18.00 Krišjāņa Barona muzejā, Krišjāņa Barona ielā 3–5, 4. stāvā.

Trešā nodarbība notiks 11. un 12. jūnijā Jaunpiebalgas KALNA ĶEIĶU mājās.

Programmā:

Ekskursija: Emīla Dārziņa muzejs “Jāņaskola”, Jaunpiebalgas sv. Toma baznīca, Kārļa Zāles Brīvības piemineklis Jaunpiebalgā
Kalna Ķeiķos:
 Meistardarbnīca siera siešanā
 Meistardarbnīca pīrāgu cepšanā
 Meistardarbnīca pušķošanā, ugunskura sagatavošanā
 Meistardarbnīca Jāņu svētku svinēšanā

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Nodarbības notiek bez maksas.