Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Ventspils pilsētas svētkos aicina uz interaktīvo “Eiropas Savienības vēstniecību”

Redakcija
Redakcija

Jau šo sestdien, 5. augustā, Ventspils pilsētas svētku laikā pilsētas iedzīvotāji un tās viesi ir aicināti apmeklēt interaktīvo Eiropas Komisijas projekta InvestEU telti – “Eiropas Savienības vēstniecību” Ventspils Rātslaukumā, Akmeņu ielā 2. Laika posmā no plkst. 12.00 līdz 18.00 gan lieli, gan mazi pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties un iegūt vērtīgas balvas spēlē “ES zinu vai minu par Eiropas Savienību”, papildinātajā realitātē tuvāk iepazīties ar Latvijas veiksmes stāstiem uzņēmumu vidū, kā arī fotografēties īpašā fotostudijā.

Aktivitātes Ventspils pilsētas svētkos ir daļa no Eiropas Komisijas informatīvās kampaņas InvestEU, kas līdz nākamā gada pavasarim norisinās 13 Eiropas Savienības (ES) valstīs, tai skaitā Latvijā. Katrā kampaņas InvestEU dalībvalstī tiek izcelti vietējie veiksmes stāsti – uzņēmumi un uzņēmēji, kuri, pateicoties ES līdzfinansējumam, ir veiksmīgi attīstījuši savu biznesu, radījuši jaunas darbavietas, veicinājuši eksportspēju. Kampaņas InvestEU Latvijas vēstneši ir Ēberliņu drava, Primekss, starptautiskā lidosta “Rīga” un koncertzāle “Lielais dzintars”. Ventspils pilsētas svētku laikā viesiem būs unikāla iespēja virtuāli apmeklēt, iegūt plašāku informāciju par šiem uzņēmumiem, kā arī gūt vērtīgu informāciju par ES pieejamām investīcijām.

“Eiropas Savienības vēstniecībā” radio raidījumu vadītājs Jānis Romanovskis centīsies noskaidrot, kurš no ventspilniekiem vai pilsētas viesiem ir erudītākais spēlē “ES zinu vai minu par Eiropas Savienību”. Priekšsacīkstēs dalībniekiem būs jāatbild uz jautājumiem par ES, tās simboliem, dalībvalstīm, projekta InvestEU Latvijas veiksmes stāstiem. Savukārt finālā būs sarežģītāki jautājumi, tai skaitā par Ventspili, pilsētas vēsturi un svarīgiem notikumiem.

““Eiropas Savienības vēstniecība” pirmo reizi savas durvis vēra Valmierā, 29. jūlijā, kur savas erudīcijas spējas par ES jautājumiem pārbaudīja 40 spēles dalībnieku, savukārt interaktīvo InvestEU telti kopumā apmeklēja ap 800 cilvēku. Arī Ventspils svētku viesiem būs iespēja gan nofotografēties īpašā fotostudijā, gan pārbaudīt savas spējas un zināšanas konkursā. Visiem interesentiem, jo īpaši uzņēmējiem, būs pieejama informācija par iespējām, ko sniedz ES investīcijas,” stāsta Mārtiņš Zemītis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomists.

Ventspils ir viena no četrām Latvijas pilsētām, kurā svētku laikā darbosies “Eiropas Savienības vēstniecība”. Aicinām arī uz svētkiem 19. augustā Preiļos un 26. augustā Jelgavā.