Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Vērmanes dārzā aicina uz starptautisko ukraiņu festivālu „Baltijas trembita”

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 8. jūlijā plkst. 13.00 Rīgā, Vērmanes dārzā notiks 8. starptautiskais ukraiņu mākslas un kultūras festivāls „Baltijas trembita”. Festivālā pulcēsies 14 ukraiņu mākslinieciskie kolektīvi no Latvijas un vieskolektīvi no Ukrainas, Lietuvas un Igaunijas, lai koncertā kopīgi izdziedātu skaistākās ukraiņu dziesmas, izdejotu raitākos deju soļus un apmeklētājiem rādītu Ukrainas amatnieku meistardarbus.

Festivālā piedalīsies dažādu paaudžu ukraiņu mākslinieciskie kolektīvu un nevalstisko organizāciju pārstāvji no Rīgas, Ventspils, Rēzeknes, Jelgavas, Vangažiem, Liepājas, un citām Latvijas vietām. Ukrainu pārstāvēs Zaporožjes ukraiņu dziesmu ansamblis „Oksamit”. Savukārt no Igaunijas un Lietuvas Latvijā viesosies 2 kolektīvi.

Demonstrējot krāšņos ukraiņu tautas tērpus, „Baltijas trembita” ieskaņā aptuveni 100 dalībnieki dosies gājienā pa Rīgu. Gājiens sāksies pie Rīgas Ukraiņu vidusskolas, Visvalža ielā 4 un noslēgsies Vērmanes dārzā. Vēl pasākumā būs skatāma ukraiņu rokdarbu un amatnieku darbu izstāde – adījumi, izšuvumi, rotas, kokgriezumi. Apmeklētājiem būs arī iespēja iepazīt ukraiņu nacionālās virtuves tradicionālos ēdienus, to pagatavošanas noslēpumus.

Organizatori uzsver, ka festivāls „Baltijas trembita” – kopā sanākšana ir viens no veiksmīgākajiem veidiem kā uzturēt, popularizēt un turpināt ukraiņu tautas tradīcijas. Festivāls ir nozīmīgi svētki gan Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, gan Ukrainas ukraiņiem un Latvijas iedzīvotājiem, kam tuva un interesē ukraiņu kultūra. Pasākuma idejas pamatā - lai ukraiņu mākslas, mūzikas un amatu prasmju iepazīšana veido stipru saprašanās un draudzības tiltu Latvijas sabiedrībā.

8. ukraiņu mākslas festivālu „Baltijas trembita” rīko biedrība “Latvijas Ukraiņu biedrību apvienība” sadarbībā ar biedrību „Sadarbības platforma” projekta “Ukraiņi Latvijā” ietvaros. “Latvijas Ukraiņu biedrību apvienība” apvieno 15 ukraiņu nevalstiskās organizācijas visā Latvijā, kas veicina ukraiņu identitātes un kultūras mantojuma saglabāšanu, tradīciju un folkloras attīstību.

Lapni aicināti visi interesenti 8. jūlijā uz Vērmanes dārzu, lai tuvāk iepazītu ukraiņu kultūru un tradīcijas! Ieeja bez maksas.

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar biedrību “Latvijas Pilsoniskā Alianse” un Kultūras ministriju projekta „Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības attīstības un starpkultūru dialoga jomā” ietvaros. Projekta finansējuma avots ir Latvijas Republikas valsts budžets.