Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Laimē KALENDĀRU 2016. gadam no Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja

Redakcija
Redakcija

Piedalies portāla KultūrasVēstis.lv rīkotajā konkursā, kas tapis sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, un laimē KALENDĀRU 2016. gadam.

Uz Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju pārvestas, uzstādītas un iekārtotas 118 senas celtnes no visiem vēsturiskajiem Latvijas novadiem. Muzejā izveidotas latviešu zemnieku, amatnieku un zvejnieku sētas, kurās apskatāma pastāvīgā ekspozīcija – sadzīves un darba priekšmeti, interjera iekārtojums –, kas raksturo laika posmu, novadu un mājas saimnieku nodarbošanos. Muzejā strādā amatnieki, izstāžu zālē var skatīt tautas lietišķās mākslas studiju un muzeja krājuma materiālu izstādes, savukārt šobrīd, līdz pat 2016. gada 10. janvārim, muzejā notiek „Gaismas spēles ziemas mijkrēslī”, kad muzeja ēkas un istabas tiek īpaši izgaismotas un atklājas ne viens vien noslēpums, kā mūsu senči dzīvojuši un svinējuši gadskārtu ieražu svētkus.


2015. gada nogalē muzejs izdeva palīgu ikdienas darbu un gada rituma plānošanai – KALENDĀRU 2016. gadam. Kalendāra centrālajā fotogrāfijā redzama pirmā brīvdabas ekspozīcija Baltijā – Vidzemes sēta, kas tika uzstādīta 20. gadsimta 30-tajos gados.

Konkursa nosacījumi:
1. Seko portāla KultūrasVēstis.lv (facebook.com/KulturasVestislv) un Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja (facebook.com/EthnographicOpenAirMuseumLatvia) jaunumiem sociālajā vietnē facebook.com.
2. Dalies (share) ar konkursa ierakstu.

Konkurss notiek līdz 2016. gada 11. janvārim. 12. janvārī izlozēsim laimīgo uzvarētāju, kurš iegūs KALENDĀRU 2016. gadam no Latvijas Etnografiskā brīvdabas muzeja.

Konkurss tapis sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju.