Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Arhitekta Pētera Blūma lekcija par privātas māla kleķa dzīvojamās mājas atjaunošanu desmit gadu garumā

Redakcija
Redakcija

2016.gada 30.novembrī plkst. 19:00 Koka arhitektūras centrā „Kalnciema kvartāls” arhitekts Pēteris Blūms dalīsies aizraujošā pieredzes stāstā par unikālas lauku mājas Latgalē atjaunošanas procesu ar arhitekta - restauratora acīm, kā arī sniegs lietišķus padomus, ko un kā darīt vecu māju atjaunošanā.

Stāsts par iegādātu unikālu lauku māju Latgalē, kas sākta celt 1926. gadā, pabeigta 1935. gadā, pamesta postam sabrukšanai 20. gs. beigās, nopirkta 2006. gadā un soli pa solim atjaunota 10 gadu laikā. Tā ir, iespējams, vienīgā autentiski restaurētā māla kleķa dzīvojamā ēkā Latvijā, kurā saglabāta gandrīz visa oriģinālā substance, izņemot logus, kuru praktiski vairs nebija.

Arhitekts un restaurators Pēteris Blūms ir kultūras mantojuma saglabāšanas fonda „LATVIA NOSTRA” dibinātājs un Trīs zvaigžņu ordeņa virsnieks. Arhitekts ir Rīgas Vēsturiskā centra Saglabāšanas un attīstības plāna izstrādes līdzautors un bijis ilggadējs Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas galvenais eksperts. Kā arhitekts - restaurators piedalījies Rīgas pils interjera atjaunošanas procesā, Livonijas ordeņa pils Ventspilī 2. stāva rekonstrukcijas un restaurācijas projektā, veicis izpēti un sniedzis restaurācijas konsultācijas Daugavpils cietokšņa kompleksā, kā arī piedalījies daudzos citos kultūrvēsturiski nozīmīgos restaurācijas projektos Latvijā.

Ieejas maksa 5 EUR. Biļetes iegādājamas: Biļešu Paradīze
Norises vieta: Koka arhitektūras centrs "Kalnciema kvartāls", Melnsila iela 10B, Rīga.
Lekcijas organizētājs: Nodibinājums „Koka Arhitektūras fonds”.
Pasākums notiek ar Rīgas domes atbalstu.