Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Gustavs un Alma Māleri. Vakars dizesmēs un dzejā!

Redakcija
Redakcija

Koncertcikls “Iededz gaismu” turpinās ar 20. gs. sākuma Vīnei veltītu programmu “Gustavs un Alma Māleri. Vakars dziesmās un dzejā!” 17. decembra vakarā plkst. 18.00 Promenade Hotel Hika zālē. Koncertā uzstāsies Lielās mūzikas balvas laureāte soprāns Gunta Gelgote, norvēģu baritons Steins Skjervolds, koncertmeistare Aija Kuzmane un mūzikas vēsturnieks un stāstnieks Orests Silabriedis.

Vīne uz 20. gadsimta sliekšņa. Daiļava Alma - jauna, kaislīga un valdzinoša sieviete, kura aizrāvusies ar dziesmu komponēšanu, kļūst par tā laika slavenā diriģenta Gustava Mālera sievu. Viņš uzstāj, ka būs vienīgais skaņradis šajā savienībā... Un kas to zina, vai Alma bijusi atbalsts, rota, apteksne vai mūza komponista- ģēnija Gustava Mālera dzīvē... Šajā vakarā divu personību domu un gara lidojums izskanēs viņu dziesmās un koncertu caurvīs Oresta Silabrieža stāstījums.

Programma idejas autore dziedātāja Gunta Gelgote šobrīd ir viessoliste Latvijas Nacionālajā Operā un Baletā, Lietuvas Nacionālajā Operas un Baleta Teātrī un Viļņas Pilsētas Operā. Sadarbībā ar saksofonistu Arti Sīmani un ērģelnieci Kristīni Adamaiti ieskaņots albums “Dāvida dziesmas” (2012), un viņu koncertprogramma ar tādu pat nosaukumu tika nominēta Lielajai mūzikas balvai 2008 kategorijā “Gada koncerts”. Gunta Gelgote saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2009 kategorijā “Gada debija”. Kā soliste dziedātāja muzicējusi kopā ar vairākiem orķestriem un kopš 2008. gada duetā ar pianisti Aiju Kuzmani ir pievērsusies vokālās kamermūzikas žanram.

Par savu skatuves partneri G.Gelgote izvēlējusies norvēģu baritonu Steinu Skjervoldu, kurš jau vairākus gadus dzīvo un strādā Lietuvā. Viņš Studējis pie Barbru Marklundas-Pētersones un slavenā zviedru baritona Hokanak Hagegorda. Uzstājies Norvēģijas Nacionālajā Operā, koncertējis ar vairākiem orķestriem Norvēģijā, Lietuvā un daudzviet Eiropā. Īpaši aizrautīgi pievēršas dziesmas žanram, viņa repertuārā ir gandrīz visi vācu Lied (dziesmu) tradīcijas cikli. Steins Skjervolds piedalījies vairākos lielo vokāli instrumentālo formu atskaņojumos un kamermūzikas koncertos Lietuvā.

Aija Kuzmane absolvējusi JVLMA profesora Arņa Zandmaņa klavieru klasi un Alda Liepiņa koncertmeistaru klasi. Viņa vada Kameransambļu un koncertmeistaru klasi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, paralēli pedagoģiskajam darbam ir koncertmeistare un muzicē dažādu kameransambļu sastāvos. Kopā ar LNSO viņa atskaņojusi Kamila Sensānsa Otro klavierkoncertu.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja bez maksas. Organizatori lūdz izvērtēt koncerta piemērotību bērna vecumam./ Koncertcikls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Valsts SIA „Latvijas koncerti” atbalstu.