Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Suitu nakts tirgus un koncerts 22. jūnijā Kalnciema kvartālā

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 22. jūnijā, no plkst. 16 līdz plkst. 23 jau piekto gadu Kalnciema kvartālā notiks Suitu nakts tirgus, kā arī ielīgošanas koncerts. Tā ietvaros uzstāsies Suitu sievas, un no Alsungas novada ieradīsies arī tirgotāji, līdzi vezdami svaigus lauku labumus, amatnieku darinājumus un Līgo zāles.

Suitu nakts tirgus apmeklētājus gaidīs jau no 22. jūnija plkst. 16 un darbosies līdz pat plkst. 23. Tirgotāji būs parūpējušies par dažādiem lauku labumiem, tajā skaitā pircēji varēs iegādāties tradicionālos Alsungas novada našķus - sklandraušus un koču. Plašā piedāvājumā būs amatnieku izstrādājumi, savukārt dizaineri piedāvās Līgo svinībām nepieciešamos tērpus un aksesuārus. Tirgus neiztiks arī bez Jāņu zālēm, ar kurām izrotāt mājas vai kuras iepīt vainagos.

Suitu nakts tirgus koncertā uzstāsies etnogrāfiskais ansamblis “Suitu sievas” kopā ar Alsungas dūdiniekiem, postroka grupa “Daba San”, Laima Jansone un Dj Monsta. Koncerta sākums plkst. 18.

Etnogrāfiskais ansamblis “Suitu sievas” ir labi pazīstams kā Latvijā, tā ārpus mūsu valsts robežām. Vairākkārt “Suitu sievas” dziedājušas Vācijā, Polijā, Lietuvā, bet 2000. gadā – otrajā Vispasaules folkloriadē Japānā. Kolektīvs aktīvi koncertē un ir atvērts dažādiem projektiem. Piemēram, sadarbībā ar Radio kori Sigvarda Kļavas vadībā tapis latviešu komponistu kora dziesmu disks. Dūdu spēle visilgāk tika praktizēta tieši Alsungā. 2014. gadā spēlēšanas tradīcijas tika restaurētas un tiek tālāk nodotas dūdu spēlēšanas meistarklasēs.

Postfolka grupas "Daba San" skanējumā savijas tradicionālā latviešu folkloras pasaules izpratne ar mūsdienu pasaules izjūtu, maigas balsis ar spēcīgām balsīm, daudzveidīgs mūzikas instrumentu klāsts un katra dalībnieka sajūtas.

Laimas Jansones rokās senais latviešu instruments – kokle atdzīvojas mūsdienīgās un enerģijas pārpilnās skaņās. Dj Monsta (Uldis Cīrulis) ir pieredzes bagātākais Latvijas dīdžejs, elektronikas un scratch meistars, kurš prasmīgi izmanto mūsdienu tehnoloģiju iespējas. Laima Jansone un DJ Monsta (Uldis Cīrulis) savā sadarbībā bieži vien šķērso latviešu tradicionālās tautas mūzikas, kā arī elektronikas žanru un tehnoloģiju robežas, un abi kopā rada neparastu un negaidītu saskaņu.

10. jūnijā Kalnciema kvartāla tirgū notiks Valmieras diena. 17. jūnijā paralēli zemnieku un amatnieku tirgum notiks Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izbraukuma darbnīca “Es un Māksla”, kuru vadīs māksliniece Diāna Dimza-Dimme.

Lūdzam ņemt vērā, ka izņēmuma kārtā 24. jūnijā ierastais Kalnciema kvartāla sestdienas tirgus nenotiks.

22. jūnija pasākums notiek ar Rīgas domes un „Lielvārdes alus” atbalstu. Bez ieejas maksas.