Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Tēva dienas gājiens un festivāls 2016 jau šo sestdien!

Redakcija
Redakcija

Jau šajā sestdienā, 10. septembrī, plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa Rīgā sāksies Tēva dienas gājiens, kurā aicinātas piedalīties ģimenes no visas Latvijas. Gājiens noslēgsies Vērmanes dārzā pie lielās skatuves, kur uzreiz gaidāms svētku koncerts ar Dailes teātra aktieru ansambļa “Ilga” uzstāšanos. Tēva dienas festivāls sadarbībā ar svētku lieldraugu “Rimi” Vērmanes dārzā norisināsies visas dienas garumā līdz pat plkst. 17.00. Ieeja bez maksas.

Par godu Tēva dienai, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā, Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” jau ceturto gadu Rīgā rīko Tēva dienas festivālu. Svētku organizēšanas mērķis ir Latvijas ģimenēs nostiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīciju, pateikt tētiem paldies un aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē.

PROGRAMMA

SVĒTKU GĀJIENS
Pulcēšanās gājienam no plkst. 11.00 pie Brīvības pieminekļa, un tās laikā tiks uzņemta gājiena dalībnieku kopbilde no putna lidojuma. Gājienā aicināta piedalīties ikviena ģimene, kura vēlas sveikt tētus visā Latvijā. Gājiena dalībnieki varēs cienāties ar “Rimi” veselīgajiem mušļa batoniņiem. Gājiena sākums plkst. 12.00. Gājiena maršruts: Brīvības piemineklis → Brīvības bulvāris → Elizabetes iela → ieiešana Vērmanes dārzā pa Elizabetes un Kr. Barona ielas stūra vārtiem. Par gājiena muzikālo noformējumu parūpēsies LR Zemessardzes orķestris.

UZ LIELĀS SKATUVES
Plkst. 12.20
● Tēva dienas festivāla svinīgā atklāšana.
● 12.30–14.00 uzstājas Dailes teātra aktieru ansamblis “Ilga” (aktieri Gundars Silakaktiņš, Lauris Subatnieks un Aldis Siliņš).

UZ MAZĀS SKATUVES
● 13.00 uzstājas bērnu vokālā ansambļa “Knīpas un Knauķi” dalībnieki, kā arī Sējānu ģimene.
● 13.30 “Laboratorium.lv” ķīmijas eksperimentu šovs.
● 14.00 brīvdabas izrāde “Kas par traku, tas par traku...”. Režisore Dita Balčus. Izrāde bijusi nominēta “Spēlmaņu nakts 2013/2014” balvai. Tā ir muzikāla, jautra izrāde visai ģimenei, kurā spēlē dažnedažādus mūzikas instrumentus.
● 15.00 perkusiju priekšnesums. Uzstājas Nils Īle ar ģimeni.

VĒRMANES DĀRZA TERITORIJĀ
12.00–17.00

“RIMI” SPĒKA PARKS
Tēva dienas festivāla lieldraugs “Rimi” organizē dažnedažādas spēka un veiklības aktivitātes, kurās var piedalīties kā liels, tā mazs.
● Tēvi sacenšas par stiprākā titulu dažādās spēka aktivitātēs.
● Kāpšana klinšu sienā, kas īpaši patiks bērniem pusaudžu vecumā.
● Šķēršļu josla pašiem mazākajiem, zivju ķeršana, trāpīšana mērķī.

DĀVANU DARBNĪCAS
● Tētiem domātu dāvanu darbnīcas (ģimenes rokassprādzes veidošana, ekskluzīvu Tēva dienas apsveikumu un spēka zīmju koka medaļās gatavošana, tauriņu meistarošana u.c.).
● Latvijas valsts atbalsta programmas “Latvijas Goda ģimenes apliecības “3+ Ģimenes karte”” radošajā teltī varēs apgleznot krūzi, auduma maisiņu un pagatavot ziepes.

FOTOSIENAS
● Izdrukājamie momentfoto, nomazgājamie tetovējumu, spēles un vieta atelpai – organizē “BioGaia” un “Tilman”.
● “Rimi” spēka parkā fotosiena gan lieliem, gan maziem.
● Latvijas Pasta aktivitāte – nofotografējies, augšupielādē attēlu “www.nosutipastkarti.lv”, precīzi aizpildi adrešu laukus, un attēls tiks nosūtīts pa pastu adresātiem.

PUSDIENOJAM AR “RIMI” GARDĒŽIEM!
● Pasākuma lieldrauga “Rimi” gardēžu aktivitāte. Apmeklētājus cienās ar bezmaksas zupu, un būs iespēja piedalīties gardos tētu mīļāko ēdienu konkursos.

ORIENTĒŠANĀS
● Aizraujošā orientēšanās aktivitātē aicinām piedalīties ikvienu ģimeni, kā arī bērnudārza grupiņu komandas. Balvas no “Baltsport.lv”, “Lego”, “Zvaigzne ABC”.

VESELĪBAS KVARTĀLS
● Rīgas domes Labklājības departaments organizē kopīgu vingrošanu, lielformāta spēles un Sarkanā Krusta veselības istabu, kurā būs iespēja pakonsultēties ar speciālistu, lai uzzinātu par savu veselības stāvokli.

CITAS AKTIVITĀTES
● Kopā ar “Amigo” pievieno savu apskāvienu Latvijai tās 100 gadu jubilejā. Nāc uz “Amigo” telti, nomēri savas ģimenes apskāvienu un pievieno to kopīgā apskāvienā.
● Vai esi gatavs pārgājienam? Nodibinājums “Tēvi” sadarbībā ar “Lūzumpunktu” organizē nelielu trasi, kurā ikviens varēs apgūt nepieciešamās prasmes, lai dotos dabā.
● Izbrauc ar segveju! Kopā ar “Lielisku dāvanu” apgūsti šā transporta līdzekļa vadīšanas prasmes.
● “Dr. Klauna” labdarības loterija. Daktera Klauna misija ir palīdzēt katram bērnam viņa smagajos brīžos.
● Kosmetologa konsultācijas vīriešiem “Oriflame” skaistuma stūrī.
● Aizdedzini... roku, un tas nesāpēs! Uguns burvju triki (Rīgas Dabaszinību skola).
● Futbola stafete (f/s “Rikor”). Aicinām piedalīties kā lielus, tā mazus!
● Iepazīsti Rīgas pašvaldības policijas darbu. Iespēja iekāpt policijas auto, satikt policijas palīgu suni Rotto un spēlēt drošība spēli “Ko darīt, ja…”.
● Izdzīvošanas skola. Mācies jaunas prasmes “Saliedet.lv” punktā.
● Samīļo kucēnus! Uzzini par atbildību pret dzīvniekiem īpašajā atbildības punktā.
● Satiec Vaifiju un aprunājies par drošību internetā. Varēs salikt arī lielformāta puzli – organizē “Eiropas Savienības māja”.
● Ritma un skaņu meistardarbnīca. Piedāvā perkusionists Nils Īle ar ģimeni.
● “Pasaki PALDIES!”. Biedrības “Laimes kalve” sociālās akcijas ietvaros ikviens tiek aicināts pateikt paldies.

LIELĀ LOTERIJA
Ikviens, kurš izies noteiktus radošo aktivitāšu punktus, varēs piedalīties “Lielajā loterijā” – visas lozes pilnas! Balvas nodrošina: Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, veikalu tīkls “Rimi”, mobilo sakaru operators laimīgām ģimenēm “Amigo”, grāmatnīcas “Zvaigzne ABC” un “Jumava”, ķermeņa kopšanas zīmols “Dove” u.c.