Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:370, Did:0, useCase: 3


Eksperimentālāizrāde "Pēc pusnakts / after midnight" saviļņojusi Rīgas publiku

Redakcija
Redakcija

08. aprīlī, sestdienas vakarā,Mūzikas namā"Daile" Rīgas publikai tika prezentēta Amerikāņu mūzikas izrāde, kuru veidojuši dziedātāja Katrīna Gupalo, pianists Andrejs Osokins, dejotāja un horeogrāfe Gabija Bīriņa, sitaminstrumentālists Elvijs Endelis un video mākslinieks Jānis Romanovskis. Eksperimentālais uzvedums raisījis plašu rezonansi sabiedrībā

"Tradicionālā amerikāņu mūzika nekad nav piedzīvojusi tik svaigu un radošu interpretāciju."
OjārsĒriks Kalniņš, diplomāts un politiķis

Iespējams, izrādes panākumu atslēga ir mākslu kokteilis:

"After Midnight varētu salīdzināt ar kokteili, kur katra no sastāvdaļām ir tik kvalitatīva un spēcīga, ka to pilnībāvarētu izbaudīt pa vienai, bet nepārspējami labi veidotākombinācija starp Katrīnas spēcīgi maģisko balsi, Andreja fantastisko klavierspēli, Gabijas juteklisko deju un, protams, atraktīvo sitaminstrumentu pavēlnieku Elviju radīja pārsteidzoši baudāmu muzikāli emocionālu piedzīvojumu."
Ivars Mirošnikovs, alternative.lv portāla veidotājs

"Pārsteidzošs idejas, talanta, profesionālās varēšanas un emociju kokteilis. Intensīvi izdzīvotas minūtes ar lielisku mūziku un neticamiem aranžējumiem, kas liek pazīstamo izdzirdēt pilnīgi citārakursā. Ik pa brīdim tiek nojaukti jau esošie parastie priekšstati, zīmējot tik plašu, citādu, aizraujošu skaņu, krāsu, ritmu, nianšu pasauli, ka vienāvārdāvaru teikt –SPĒCĪGI!"
Elita Marga, Radio Skonto žurnāliste

Tikmēr citi diskutēpar jauno skatuves mākslas veidu, kas radīts:

"Tas ir multimediāls koncertuzvedums, ko radījusi ārkārtīgi spēcīga komanda. Šeit ir nojauktas visas robežas –robežas mākslinieka piederībāsavai funkcijai, kāarīrobežas starp klausītāju grupām. Šeit katrs atradīs savu mūziku –vai tāir deju, klasiskāmūzika, vai kas ritmiskāks, aktīvāks, uz roka vai uz melanholisko, maigo vecālabāromantisma pusi."
Platons Buravickis, komponists

"Muzikāla performance, kurāir gan balss, gan deja, gan solo numuri –uz klavierēm, bungām utt. Mūzikls? Ne gluži, bet! Temperamentīgi, jautri, ar humoru…"
Inna Avina, žurnāla "Люблю!" galvenāredaktore