Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3

epadomi/Tava virtuve/Arhīvs/Reklāma/#PALIECMĀJĀS

„Galerijā Centrs” notiek atbalsta akcija Likteņdārza draugu alejai „Sasildi Latviju”

Redakcija
Redakcija

No 26. oktobra līdz 12. novembrim mūsu atbalstītāja - tirdzniecības centra „Galerija Centrs” - pirmajā stāvā, Rīdzenes ielā aicinām apskatīt fotoizstādi par Likteņdārzu. Akcijas “Sasildi Latviju” ietvaros Vecrīgas sirdī būs arī iespējams reģistrēt sev, draugiem un ģimenei bruģakmeņus kā atbalstu Likteņdārza draugu alejas turpināšanai.

Līdz 10.novembrim darba dienās no pulksten 12 līdz 14 un no 16 līdz 19 t/c „Galerija Centrs” Rīdzenes ielā, ziedojot Likteņdārzam atbalstam 15 eiro, būs iespējams reģistrēt bruģakmeni ar savu vai savu draugu, radu vārdu un uzvārdu vai arī ziedot bruģakmeni bez uzraksta. Katrs atbalstītājs saņems akcijas organizatoru simbolisku pateicību kā apliecinājumu dalībai Likteņdārza draugu ceļa īstenošanā un pievienosies pārējiem vairāk nekā 23 000 ziedotāju, kuru vārdi iemūžināti dārza centrālajā daļā. Starp šiem vārdiem lasāmi arī Latvijas prezidentu vārdi. Akcijas “Sasildi Latviju” laikā reģistrētie bruģakmeņi tiks pievienoti draugu alejai 2018. gada pavasarī. Šobrīd alejā iebruģēta piektā daļa no 113 000 plānotajiem bruģakmeņiem.

“Katrs mūsu lielais darbs reiz sācies ar sapni. Patiess prieks, ka neatlaidīgi, soli pa solim, iecere par kultūrvēsturiskā mantojuma izveidi ar dienas top lielāka. Esmu patiesi gandarīta, ka Galerija Centrs kļuvis par Likteņdārza izveides atbalstītājiem. Akcijas “Sasildi Latviju” laikā reģistrētie bruģakmeņi tiks pievienoti draugu alejai jau pavasarī, kas būs lieliska dāvana Latvijas simtgadē,” par akciju “Sasildi Latviju” un sadarbību stāsta tirdzniecības centra Galerija Centrs vadītāja Zita Siliņa.

Izstādes ietvaros trešdien, 1. novembrī, pulksten 16 notiks arī publisks pasākums – veltījums Likteņdārzam un Latvijas kultūrvēsturiskajam mantojumam.

Tajā piedalīsies nodibinājuma “Kokneses fonds” Padomes priekšsēdētājs Vilis Vītols, tirdzniecības centra “Galerija Centrs” direktore Zita Siliņa, grāmatu izdevniecības “Jumava” pārstāvis Juris Visockis, bet klātesošos ar skaistu deju priecēs jaunieši no tautas deju kolektīva “Zālīte” (Jūrmala, vadītāja Zanda Pakere). Būs iespējams noklausīties Viļa Vītola stāstu par Likteņdārzu, kas iekļauts apgāda “Jumava” grāmatu sērijas “Latvijas leģendas” septītajā izdevumā. Viļa Vītola vēstījums par Likteņdārzu grāmatā iekļauts blakus stāstiem par Krišjāni Valdemāru, Oļģertu Kroderu, Mairi Briedi, leģendāro radio raidījumu "Mikrofons" un citiem Latvijai nozīmīgiem cilvēkiem vai notikumiem.

Aicinām medijus un interesentus piedalīties pasākumā.

Kampaņas “Sasildi Latviju” laikā atbalstīt Likteņdārzu iespējams arī elektroniski - reģistrējot bruģakmeni sadarbības partnera – portāla draugiem.lv vietnē: draugiem.lv Šo iespēju daudzi Likteņdārza atbalstītāji izmanto, dāvinot bruģakmeni nozīmīgos svētkos, kāzās, jubilejās vai kā uzņēmumu un organizāciju dāvanu darbiniekiem. Par pārējām bruģakmeņu reģistrēšanas un Likteņdārza atbalsta iespējām plašāk var uzzināt liktendarzs.lv.

Ziedojuma iespējas akcijas “Sasildi Latviju” laikā no 26.oktobra līdz 20. novembrim:

Likteņdārzs - draugiem.lv
http://liktendarzs.lv/lv/atbalstīt-2/atbalsta-veidi-2/bruģakmens
Pārskaitījums „Kokneses fonda” norēķinu konts (reģistrācijas numurs: 40008092535, LV10UNLA0050006878844 AS „SEB banka”)
Tirdzniecības centrā “Galerija Centrs” no 26. oktobra līdz 10. novembrim – darbdienās no pulksten 12 līdz 14 un 16 līdz 19.
Likteņdārzā uz vietas (līdz 20.novembrim).

Jau vairākus gadus Likteņdārzā darbi nenorimst arī ziemā. Šogad notiek īpaši vērienīga būvniecība – ar LR Saeimas atbalstu turpinās daudzfunkcionālās sabiedriskās ēkas būvniecība un ar Latvijas pašvaldību atbalstu top Lielais kalns. Savukārt ar Latvijas Rotary kustības iniciatīvu tiek īstenots amfiteātra labās puses gājēju tilts. Novembrī godināsim cīnītājus par Latvijas neatkarību: 11. novembrī pulksten 13 būs Lāčplēša dienai veltīts pasākums un 18. novembrī pulksten 15 tradicionāli aicinām uz saulrieta sagaidīšanu Likteņdārza amfiteātrī.

Soli pa solim, liekot akmeni pie akmens kopš 2008. gada mēs kopā īstenojam Likteņdārzu, unikālo vietu Kokneses pussalā pie Daugavas. Šo gadu laikā dārza ideja uzrunājusi desmitiem tūkstošus atbalstītājus visā pasaulē, kas savu vārdu un uzvārdu iemūžinājuši Latvijas pelēkajos bruģakmeņos Likteņdārza draugu alejā. Saglabājot tradīciju pēc vasaras sezonas tikties ar saviem atbalstītājiem Rīgā un aicinot turpināt bruģakmeņu ceļu, līdz 12. novembrim aicinām uz „Galeriju Centrs”.