Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Noslēdzies festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš” – apmeklētāju simpātiju balvu iegūst objekts “Industrālis”

Redakcija
Redakcija

Noslēdzoties 8. vides objektu festivālam “Ziemassvētku egļu ceļš”, tika sveikti darbu autori, festivāla atbalstītāji un pasniegta arī festivāla apmeklētāju simpātijas balva, kuru saņēma objekts “Industrālis”, ko sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju veidojis Nauris Martinsons un atbalstījis SIA „Ramkons”.

“Festivālā “Ziemassvētku egļu ceļš” piedalījos jau otro gadu pēc kārtas un noteikti to darīšu arī turpmāk, jo ik gadu izdomāt jaunu, unikālu un, kas visnozīmīgāk, skatītājiem interesantu risinājumu it kā tik pierastās un visiem sirdij tuvās Ziemassvētku eglītes atveidošanā ir gan lielisks izaicinājums, lai sev pierādītu paša spēkus, gan iespēja sniegt ieguldījumu kopējā svētku brīnuma uzburšanā. Šogad šis bija liels izaicinājums gan pašam, gan festivāla atbalstītājam un mana projekta sadarbības partnerim SIA “Ramkons”, ar kura atbalstu tika radīts objekts, par kuru pirms tam bija šaubas, vai tas vispār maz iespējams, bet kad tas tika paveikts, bija pat lielāks gandarījums nekā sākumā cerēts”: stāsta objekta “Industrālis” veidotājs Nauris Martinsons.

“Neticami! Tas bija liels pārsteigums, ka arī mūsu ražotā produkcija – betona grodi var pārtapt par mākslas objektu - Ziemassvētku egli. Ne tikai ražošanas uzņēmuma ļaudis par to priecājās, bet daudzi mūsu draugi bija patīkami pārsteigti par mākslinieka izdomu un mūsu paveikto”, tā objekta “Industrālis” tapšanu raksturo SIA “Ramkons” direktors Roalds Frīdenbergs.

Šogad vides objektu festivālu “Ziemassvētku egļu ceļš” iepazina ne tikai vietējie iedzīvotāji un ārvalstu tūristi, bet interesi par to izrādīja arī vairāki ārzemju mediji, savai mērķauditorijai ziņojot par Rīgā notiekošo, neparasto urbānās mākslas notikumu.

Rīgā notiekošais vides objektu festivāls “Ziemassvētku egļu ceļš” tika iekļauts izdevuma “Skyward” tūristu apskates objektu sadaļā “World Topics” kā viens no savdabīgākajiem un tūristu apskates vērtiem pasākumiem Eiropā. Izdevums “Skyward” ir Japānas aviokompānijas (Japan Airilines) žurnāls, kura mēneša tirāža ir 850 000 eksemplāri, un to lasa ap 4.7 miljoniem tūristu. Savukārt itāļi par festivālu stāstīja žurnāla “IO DONNA” lasītājiem rubrikā “Es gribētu būt šeit”. Festivāla objektus saviem skatītājiem rādīja arī vācu interneta televīzija “ZDF.de”, rubrikā “Jaunumi”, stāstot leģendu par Ziemassvētku egles dzimšanas vietu.

8. vides objektu festivālā iedzīvotāju vērtējumam profesionāli mākslinieki, radošo industriju pārstāvji un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti eksponēja 41 vides dizaina objektu. Festivāla darbu autoru profesionalitāti novērtējis arī pašmāju specializētais izdevums “Latvijas Architektūra”, publicējot saviem lasītājiem, jomas profesionāļiem – arhitektiem, dizaineriem un celtniecības speciālistiem informāciju par festivāla objektu “Egle”. Šīs darbs tapis ar “Rietumu bankas labdarības fonda” atbalstu un to veidojuši mākslinieki Kārlis Alainis un Visvaldis Asaris. Oriģinālā tehnikā veidotais mākslas objekts “Egle” būs apskatāms kā pastāvīgs vides objekts, kas iezīmēs Ziemassvētku eglītes dzimšanas vietu.

Festivālu atbalsta Rīgas dome, to rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Jau tuvākajā laikā tiks izsludināts nākamā vides objektu festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” projektu atlases konkurss, kura nolikums un saistītie dokumenti būs pieejami tīmekļa vietnēs Egļu Ceļš 2017 un kultura.riga.lv - Jaunumi