Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Jau desmito reizi notiks Latgaliešu kultūras gada balva “Boņuks“

Redakcija
Redakcija

2018. gada 25. februārī jau desmito reizi tiks pasniegtas Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks”. Lai noskaidrotu “Boņuks 2017” saņēmējus tiek izsludināta pretendentu pieteikšana, kas ilgs līdz 2018. gada 10. janvārim. “Boņuks” ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus un paveikto latgaliskās kultūras dzīvē.

Ik gadu Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” pasniegšanas ceremonija ir ne vien atskats par iepriekšējā gadā paveikto, bet arī latgaliešu kultūras aktīvāko ļaužu, interesentu un atbalstītāju sirsnīga un iedvesmojoša satikšanās. 2018. gada 25. februārī Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē balva svinīgajā ceremonijā tiks pasniegta jau desmito reizi. Ceremoniju ar priekšnesumiem kuplinās Latvijā zināmi latgaliski dziedoši mūziķi un apvienības – grupa “Bez PVN”, apvienība “Latgalīšu reps”, grupa “Unknown Artist”, Guntra Kuzmina un Rēzeknes novada vokālā studija “Skonai” un citi mākslinieki.

Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. 2018. gada balvai pretendentu pieteikumi tiek pieņemti 18 nominācijās, kas skar sabiedrisko aktivitāšu, mūzikas un literatūras sfēras. Šī gada sākumā balvas par paveikto, sasniegumiem vai aktivitāti latgaliešu kultūrā pērn saņēma Latvijas Radio Latgales multimediju studija, Preiļu tirdzniecības centrs “Ūga”, dokumentālā filma “Likteņzeme”, izdevums “Škilbanu sīvas”, dokumentālā filma “Runātāji”, Rēzeknes Tautas teātra izrāde “Pupas”, Sandras Ūdres un Juoņa Ryučāna romāns “Aizlauztais spaits”, grupa “Piparmētra”, projekts “Jezups i Muosys”, apvienība “Sovvaļnīks”, latgaliešu kultūras ziņu portāls “LaKuGa.lv”, māksliniece Daina Salmiņa, literatūrzinātniece un latgaliešu kultūrvides aktīviste Ilga Šuplinska, tradicionālās dziedāšanas grupa “Saucējas”, kamerkoris “Muklājs”, grupa “Dvinskas muzikanti”, bet par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras popularizēšanā tika godināti diriģenti un skolotāji Antoņina un Vitolds Milaševiči.

Aizpildītas pieteikuma anketas balvai “Boņuks 2017” elektroniskā formātā, pa pastu vai tiešsaistes pieteikuma veidā Latgales vēstniecība GORS gaidīs līdz 2018. gada 10. janvārim. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs latgalisko kultūrvidi vai attiecīgo balvas nozari pārzinoša žūrija savu jomu profesionāļu sastāvā.

Latgaliešu kultūras gada balvu “Boņuks” jau piekto reizi rīko Latgales vēstniecība GORS. Balvas “Boņuks 2017” norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma ar A/S “Latvijas valsts meži” atbalstu, Rēzeknes pilsētas dome, Rēzeknes novads un Riebiņu novads. Informatīvie atbalstītāji: žurnāls “Ir”, Latgalīšu kulturys gazeta lakuga.lv, Latgales radio un Latvijas Radio Latgales studija.

Balvu pasniegšanas ceremoniju klātienē var vērot ikviens interesents. Biļetes sarūpējamas Latgales vēstniecības GORS un “Biļešu Paradīze” biļešu sistēmās. Biļetes cena 5,00 €.

Tiešsaistē anketas aizpildāmas un plašāka informācija atrodama: Latgalīšu kulturys goda bolva BOŅUKS 2017 un GORS

Video ieskats šī gada balvas pasniegšanas ceremonijā