Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Jānis Skutelis Jaunajā Teikā atklās Latvijā pirmo “Filozofu restorānu”

Redakcija
Redakcija

Turpinot pasākumu sēriju “Rīgas Street Food Garša”, kuras mērķis ir atklāt jaunas Rīgas ielu ēdienu garšas un pieredzes, 26.jūlijā Jaunajā Teikā savu ballīti rīkos komiķis Jānis Skutelis un “Pusnakts šovs septiņos” radošā komanda. Viesus gaidīs ne vien gardi ēdieni un improvizācijas teātra performances, bet arī Latvijā pirmais “’Filozofu restorāns”, prāta spēles un pat kāju volejbols. Uzstāsies arī “Dziļi violets”.

“Pusnakts šovs septiņos” pašlaik atpūšas un pie skatītājiem atgriezīsies septembrī, bet Jānis Skutelis un visa šova radošā komanda ir pārtraukuši atvaļinājumu, lai Jaunajā Teikā rīkotu savu ballīti, kas būs patiesi pārsteigumiem bagāta. Komiķis kopā ar “Karaliskā Improvizācijas Teātra” (KIT) aktieriem vadīs īpašu improvizācijas performanci, iesaistot aktivitātēs skatītājus. Bet savu prātu būs iespējams asināt Kozmena rīkotajās prāta spēlēs.

Par īpašu pārsteigumu pasākuma apmeklētājiem kļūs Latvijā pirmais “Filozofu restorāns”. Tajā nebūs iespējams palutināt savas garšas kārpiņas, bet būs iespēja iegūt neparastu sarunu pieredzi. Restorāna viesmīļu lomā darbosies improvizācijas teātra aktieri, diskutējot ar apmeklētājiem par dažādām tēmām no restorāna piedāvātās “ēdienkartes”.
Ballītē darbosies arī grāmatu apmaiņas punkts. Pirmie apmeklētāji varēs savas grāmatas iemainīt pret Jāņa Skuteļa un Jāņa Baloža grāmatu "Vecais vīrs pilī".

Netrūks arī gardu ēdienu un dzērienu. “Mākonis” pasniegs lieliskus kokteiļus un beļģu vafeles, kā arī īpaši Jānim Skutelim pagatavotus, viņa iecienītos beļģu frī, ko citkārt ēdienkartē neiekļauj. Ar iemīļotiem burgeriem cienās “Čarlstons” un “Munch”, autentiskus indiešu ēdienus būs iespējams nogaršot pie “Singhs”, par izcilu turku virtuvi rūpēsies “Food Box”. Būs arī gardie “Hugo” bagešburgeri un “Be Rolls” saldējums. Par apmeklētāju garšas kārpiņu lutināšanu parūpēsies arī “Terra” restorāns.

Pasākuma muzikālo gaisotni veidos grupa “Dziļi Violets”, kas uzstāsies no plkst. 16:00-17:30, bet vēlāk par iemīļotiem deju ritmiem rūpēsies Dj duets “Gribam būt dīdžejas”.
Jāņa Skuteļa un “Pusnakts šova septiņos” radošās komandas pasākums ir jau otrais sērijā “Rīgas Street Food Garša”, kuru jūlijā, augustā un septembrī Jaunās Teikas rajonā rīko dažādu Rīgas dzīvesstilu eksperti un kuras mērķis ir izzināt Rīgas ielu ēdienu (street food) nišu. Slavenību organizētie pasākumi nav parasti ielas ēdiena (street food) tirdziņi, bet dzīvesstila pieredze, kas apvieno gardus ēdienus, lielisku mūziku un īpašas aktivitātes apmeklētājiem. Turklāt katrs pasākums ir unikāls, jo tā atmosfēru veido un apmeklētājus uzņem dažādu Rīgas dzīvesstilu eksperti. Pirmo pasākumu ar nosaukumu “All Black Everything” 12. jūlijā rīkoja reperis Ozols, savukārt augustā un septembrī sēriju turpinās:
• 9.augustā – TV vadītāji Lelde un Aivis Ceriņi
• 23.augustā – Latvijas biznesa vides kurators Andris Ozols
• 6.septembrī – TV šova “Māmiņu klubs” vadītāja un blogere Kristīne Virsnīte

Katrs no ekspertiem izvēlas pasākuma kopējo tematiku, pārstāvētos street food jeb ielu ēdienu uzņēmumus, muzikālo gaisotni un aktivitātes apmeklētājiem, kuras, viņuprāt, visvairāk atbilst īstena Rīgas dzīvesstila noskaņojumam.

“Rīgas Street Food garša” pasākumi katru otro nedēļu norisināsies Jaunās Teikas iekšpagalmā.

Dalība pasākumos ir bez maksas, aicināti arī apmeklētāji ar bērniem, kuru izklaidei pieejami divi bērnu rotaļu laukumi. Teritorijā pieejamas arī ērtas auto un velo novietnes. Aicināti arī apmeklētāji ar mājdzīvniekiem.

Aktuāla informācija par pasākumiem pieejama Jaunās Teikas Facebook lapā:
facebook.com