Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Visi aicināti uz Kandavas novada svētkiem

Visi aicināti uz Kandavas novada svētkiem
Abavas senleja
Foto: Iveta Apškrūma, epadomi.lv, KultūrasVēstis.lv

Šīs nedēļas nogalē, no 27. līdz 29. maijam, tiks svinēti Kandavas novada svētki „Lustīga dzīvošana”.

27.maijā plkst. 18:00 svētku ieskaņā Kandavas novada muzejā notiks zinātniskā konference ar tēmu “Saviesīgā dzīve un izklaides Hercoga Jēkaba laikā”.

Pēc konferences plkst. 21:30 Kandavas Promenādē norisināsies koncertprogramma “Vasks un uguns”- sitamo instrumentu kvartets “Perpetuum Ritmico”, brīvdabas kinoseanss “Melnā vēža spīlēs” un Hercoga Jēkaba laika ugunsmašīna. Darbosies krodziņš.

Sestdien, 28.maijā plkst. 11:30, notiks svētku gājiens “Kandavas novads dzīvo ar garšu!”, kurā piedalīsies Kandavas novada iestāžu un uzņēmumu darbinieki, nevalstiskās organizācijas, iedzīvotāju grupas un citi interesenti. Gājiena maršruts: pulcēšanās pie Katoļu baznīcas – Ķiršu iela – Skolas iela – Sabiles iela – Promenāde.

Plkst. 12:00 Promenādē svētku sveicieni „Sveiks, lai dzīvo!” Svētkos piedalīsies viesi no kaimiņu pašvaldībām- Talsiem, Tukuma, Kuldīgas un Jaunpils, kā arī no ārvalstu sadarbības pilsētām Saku (Igaunija) un Gelauza (Moldova).

Dienas laikā no plkst. 12: 30 – 17:00 notiks Kandavas novada skolu audzēkņu koncertprogramma “Raibā pasaka”, deju studijas “Kaprīze” un grupas “Transleiteris” priekšnesumi, foto orientēšanās ar uzdevumiem “Iezīmēts Kandavā”, amatnieku tirdziņš, piepūšamās atrakcijas bērniem, vizināšanās ar elektromobili, kā arī citi izklaidējoši pasākumi.

Plkst. 17:30 Bruņinieku pilskalnā savu atraktivitāti rādīs Kandavas pilsētas un pagastu komandas jautrā erudīcijas spēlē ar šova piesitienu “Gudrimeļu zvaigžņu brīdis”.

Dienas noslēgumā vokālās grupas “Framest” koncertšovs “Raimonda Paula zelta hitu vakars” brīvdabas estrādē “Ozolāji”, zaļumballe ar grupu “Baltie Lāči” un DJ Saimons.

Svētdien, 29.maijā plkst. 10:00 Dievkalpojums Kandavas ev.luteriskajā baznīcā. Promenādē svētki turpināsies no 11:00 – 16:00 ar radio vadāmo auto ralliju “Spied grīdā!”, ūdensbumbām un III Kandavas pīlīšu regati. Svētdien notiks arī Latvijas 2016.gada Čempionāts orientēšanās sprinta stafetē un individuālajās distancēs bez laika kontroles.