Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Rīgas mobilās kultūrtelpas “Stropi” saņem balvu kā labākais nestandarta pasākums – tās darbosies arī šovasar

Redakcija
Redakcija

Rīgas mobilās kultūrtelpas “Stropi” saņem Latvijas Pasākumu producentu asociācijas gada balvu kategorijā “Labākais nestandarta pasākums”. Asociācijas rīkotā “Pasākumu gada balva” izceļ un godina inovatīvas idejas, augstvērtīgu un kvalitatīvu pasākumu organizēšanu, kā arī radošus un izcilus tehniskos risinājumus. Radošās telpas “Stropi” Rīgā darbosies arī šajā vasarā.

Pērn Rīgā pirmo reizi vasaras sezonā darbojās līdz šim pilsētā nebijušas mobilas kultūrtelpas “Stropi”, kur tika savākta, apkopota un bija apskatāma informācija par kādu no pilsētas apkaimēm vēstures griežos. Līdztekus tai “Stropa” apmeklētāji vasaras garumā varēja baudīt ap 70 dažādu norišu programmu, tajā skaitā kultūrizglītojošus pasākumus, dzejas lasījumus, koncertus, performances, bērnu sarīkojumus, tikšanos ar māksliniekiem, sporta aktivitātes un dažādas citas norises. Pagājušajā gadā kultūrtelpa “Mans Ķengarags” darbojās Ķengaraga promenādē, Mazjumpravas muižas teritorijā, savukārt otra – “Mans Mežaparks” bija izvietota Mežaparkā.

Radošās kultūrtelpas ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas iekļauts galvaspilsētas pasākumu programmā. Šovasar kultūrtelpas “Stropi” apmeklētājus gaidīs gan Ķengaraga promenādē Mazjumpravas muižas teritorijā, gan Ziepniekkalnā Ēbelmuižas parka teritorijā.

“Man ir liels gandarījums, ka mūsu pērnvasar kopīgi paveiktais ir vainagojies ar Latvijas Pasākumu producentu asociācijas balvas saņemšanu. Ceru, ka šis gads iedzīvotājus priecēs ar daudziem radošiem pasākumiem kultūrtelpās “Stropi” un tie būs apmeklēti un iedzīvotāju iemīļotas kultūras norišu vietas”, saka kultūrtelpu koncepcijas idejas autors un īstenotājs, SIA “Baltijas izklaides aģentūras” vadītājs Andris Jēkabsons.

Kultūrtelpas “Stropi” projekta īstenošanu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Rīgas Austrumu izpilddirekcija, Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija, apdrošināšanas kompānija “Ergo” un telekomunikāciju uzņēmums “Tele2”. Aktivitāšu programmu “Stropu” darbības laikā organizē biedrība “I Did It”.