Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Rīgā notiks Trešais starptautiskais Pavasara festivāls “Novrūzs”

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 2018. gada 24. martā Rīgā, plkst.14.00, RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 (Durbes iela 4, Rīga), jau trešo reizi norisināsies starptautiskais Pavasara festivāls “Novrūzs”, kas paredzēts kā vērienīgi dažādu tautu draudzības svētki.

Visos laikos viens no priecīgākajiem un gaidītākajiem notikumiem cilvēku dzīvē ir pavasara atnākšana. Pavasaris ir dabas atdzimšanas svētki, tas modina arī jaunas cerības par nākamo, dāsno ražu. Tulkojumā no persiešu valodas “novruz” nozīmē “jauna diena”. Turklāt tieši martā zemes puslodēs mainās arī gadalaiki: dienvidu puslodē iestājas rudens, bet ziemeļu – pavasaris.

Jau tradicionāli Pavasara festivālā “Novrūzs” tiek gaidīti visi, kam tuva un interesē Austrumu kultūra. Tā organizatori gaidāmo pasākumu raksturo kā spilgtu, emocionālu, aizraujošu notikumu, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

Šogad festivālā piedalīsies dažādu tautību pārstāvji no Azerbaidžānas, Uzbekistānas, Krievijas (Tatarstānas, Baškirkostānas, Jakutijas, Kabardas-Balkārijas), Gruzijas, Turcijas, Tadžikistānas, Kazahstānas, Turkmenistānas, Indijas, Igaunijas, Latvijas un citām valstīm.

Festivāla programmas ietvaros notiks koncerts, kurā izskanēs gan tautas, gan modernā mūzika, uzstāsies deju kolektīvi un individuālie mākslinieki.

Pasākuma gaitā norisināsies meistarklases, iepazīšanās ar Austrumu kultūru, tradīcijām, amatniecību, tautastērpu demonstrēšana, dažādi konkursi un daudz kas cits.

Festivāla iniciatori un organizatori ir Ramils Kadirovs (Latvija) un Ilona Thagazitova (Igaunija).

Festivāla idejas autors un organizators Ramils Kadirovs uzsver: “”Novrūzs” ir brīnišķīgi svētki! Latvijā šādam pasākumam līdzīgu nav. Tie ir unikāli, jo to norisē piedalās un tiekas tik dažādu nacionālo kultūras sabiedrību pārstāvji.”

Svētki tiek organizēti ar Latvijas un Igaunijas kultūras sabiedrību, dažādu valstu studentu, Rīgas augstākās izglītības iestāžu atbalstu. Ieeja brīva. Laipni aicināti visi interesenti!

Festivālu atbalsta: Turcijas Republikas vēstniecība Rīgā, British Council pārstāvniecība Latvijā, Yunus Emre Enstitüsü, RISEBA, ISMA, Transporta un sakaru institūts, Latvijas Universitāte, Latvijas Kultūras akadēmija un biedrības “Sadarbības platforma”, “Radošā apvienība jauniešiem “Trepes”” un Informācijas centrs iebraucējiem.

Festivāla lapa sociālajos tīklos - https://goo.gl/c7CZWo