Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Sākas devītā ziedojumu akcija “Top Latvijas Likteņdārzs! Stāsti par vectēviem”

Redakcija
Redakcija

Likteņdārza īstenotāji jau devīto reizi aicina piedalīties ziedojumu akcijā “Top Latvijas Likteņdārzs!”. Tā šoreiz veltīta dzimtu stāstiem. Latvijas Televīzijas tiešraidē 17. jūnijā varēs klausīties vectēvu un mazbērnu stāstus, latviešu dziesmas un skatīties Jaunā Rīgas teātra izrādi “Vectēvs”.

................................................................................................................................................................................................................

Akcijas mērķis ir atbalstīt Likteņdārza digitālās ekspozīcijas “Liktens gāte” izveidošanu. Liktens gāti veidos divpadsmit simboliskas pieturas, kas stāstīs par nozīmīgākajiem Latvijas vēstures notikumiem 20. gadsimtā. Ekspozīcija būs izvietota vidē, taču plašāka informācija skatāma mobilajās ierīcēs.

“Liktens gāte ir digitāls stāsts par Latvijas cilvēku pieredzēto un pārdzīvoto aizvadītajā gadsimtā, kas iepazīstinās apmeklētāju ar Latvijas vēsturi un konkrētu cilvēku likteņiem skarbajos laikmeta griežos. Notikumu personalizācija ļauj labāk izprast vēsturisko notikumu sarežģītību un atklāj, kā tie ietekmēja cilvēku lēmumus, izvēles un redzējumu par savu un Latvijas nākotni. Esmu pārliecināta, ka, pateicoties vides un jauno tehnoloģiju apvienojumam, Liktens gāte būs aizraujošs ceļojums vēsturē gan jauniešiem, gan arī vecākajai paaudzei,” stāsta “Kokneses fonda” padomes locekle Sandra Kalniete.

Liktens gāte top sadarbībā ar filozofu Arti Sveci, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Informācijas pakalpojumu sektora vadītāju Gintu Zalcmani un SIA “Dd Studio”. Liktens gātes tapšanu atbalsta AS “Latvijas Gāze”, SIA “Lattelecom” un SIA “Samung Electronics Baltics”.

17. jūnija akcija “Top Latvijas Likteņdārzs!” noris sadarbībā ar LTV1, avīzi “Latvijas Avīze” un radio “Pieci.lv”. Tās laikā aicinām iesūtīt savu dzimtu stāstus vai atmiņas par vectēviem un vecvecākiem. Stāsti tiks publicēti “Latvija Avīzē” un akcijas sociālajos tīklos.

17. jūnijā no pulksten 18 Likteņdārza amfiteātrī notiks koncerts, un par saviem vectēviem stāstīs Toms Grēviņš, Auškāpu dzimtas pārstāvji, Biruta Eglīte un citi. Būs iespēja baudīt Rīgas Tehniskās universitātes deju kolektīva TDA “Vektors” un pūtēju orķestra “SPO”, kā arī vīru kopas „Vilki” uzstāšanos. Koncertu Likteņdārzā vadīs koknesietis Magnuss Eriņš no “Pieci.lv”. Ieeja uz koncertu – par ziedojumiem Likteņdārzam.

Pulksten 19.35 LTV1 tiešraidē notiks sarunas pie ugunskura ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, tostarp rakstnieci Noru Ikstenu, mūziķi Valteru Pūci un komponistu Jēkabu Nīmani. Videoklipos, kas tapuši Likteņdārzā, būs skatāmas skaistākās Latvijas dziesmas grupu "Laimas Muzykanti", "Klaidonis", "Colt" un "Jauno Jāņu orķestris", kā arī dziedātāja Daumanta Kalniņa un ģitārista Kaspara Zemīša izpildījumā.

Pulksten 21:30 pirms Jaunā Rīgas teātra izrādes “Vectēvs” pārraides aktieris Vilis Daudziņš dalīsies ar savu stāstu par vectēvu un atcerēsies izrādes tapšanu. Izrādes ieraksts tapis sadarbībā ar “Borisa un Ināras Teterevu Fondu” un “Teātris.zip”.

“Top Latvijas Likteņdārzs!” akciju vadīs LTV žurnālisti Aija Kinca un Jānis Geste. Tiešraide un izrāde “Vectēvs” Likteņdārza amfiteātrī būs skatāma uz lielā ekrāna.

Aicinām atbalstīt Likteņdārzu, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006381 (maksa par zvanu 1.42 EUR), ziedojot uz „Kokneses fonda” norēķinu kontu (reģistrācijas numurs: 40008092535, konts LV10UNLA0050006878844, AS „SEB banka”) vai pasūtot bruģakmeni ar savu vārdu draugiem.lv Ziedot būs iespējams arī ar telefona “Mobilly” aplikāciju.

UZ TIKŠANOS 17. JŪNIJĀ LIKTEŅDĀRZĀ!