Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Latvijas Pasākumu producentu asociācija aicina nerīkot arī mazos pasākumus

Redakcija
Redakcija

Ārkārtas situācijas izsludināšana valstī no 13. marta līdz 14. aprīlim paredz būtiskus ierobežojumus pasākumu norisei, aizliedzot pasākumu norisi, ja to dalībnieku skaits pārsniedz 200 cilvēkus. Ārkārtas stāvoklis un pasākumu aizliegums Latvijā tiek ieviests, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā. Tādēļ Latvijas Pasākumu producentu asociācija aicina visus pasākumu rīkotājus ne tikai pārcelt vai atlikt visus savus lielos pasākumus, bet arī līdz 14. aprīlim nerīkot nevienu pasākumu pat ar mazu dalībnieku skaitu. Tikai darbojoties kopīgiem spēkiem, varam panākt situācijas izmaiņas, ierobežojot Covid-19 izplatību Latvijā, lai dzīve un uzņēmējdarbība atgrieztos ierastajā ritmā pēc iespējas ātrāk.

“Latvijas Pasākumu producentu asociācija aicina pasākumus pārcelt, un LaPPA biedri ir apņēmības pilni un gatavi sadarboties, lai visi šajā periodā plānotie pasākumi tiktu realizēti vēlāk. Saprotot nozares specifiku, esam satraukti par koronavīrusa ietekmi uz industriju, tās spēlētājiem, mūsu partneriem un piegādātājiem, taču esam pārliecināti, ka tikai mērķtiecīga darbība, pārceļot visus pasākumus, ļaus situāciju kontrolēt un normalizēt. Aicinām visus pasākumu nozares spēlētājus būt pilnībā godprātīgiem, respektējot Ministru Kabineta aizliegumu un nemēģinot ar “radošiem” risinājumiem gūt tuvredzīgu īstermiņa labumu. Latvija koronavīrusu pievarēs, tikai pro-aktīvi darbojoties plecu pie pleca, samazinot pulcēšanos līdz minimumam”, pasākumu producentu vārdā aicina LaPPA valdes priekšsēdētājs Guntis Ērglis-Lācis.

Aptuvenās LaPPA aplēses liecina, ka periodā no 13. marta līdz 14. aprīlim pasākumu aizliegums attieksies uz vairāk nekā 2 000 pasākumu virs 200 cilvēkiem – ja šīm aplēsēm pieskaita arī mazos pasākumus (zem 200 cilvēkiem), kurus LaPPA mudina nerīkot, pasākuma kopējais skaits ir vēl būtiski lielāks.

Lielākā daļa pasākumu organizatoru, reaģējot uz pulcēšanās aizliegumu, ir izlēmusi pasākumus pārcelt un jaunos norises datumus izziņot pēc ārkārtas situācijas atcelšanas, atbilstoši reaģējot uz valsts un pašvaldību norādījumiem un normatīvajiem aktiem.

Aicinām visiem saglabāt možu garu, ievērot epidemiologu ieteikumus un sekot oficiālajai informācijai par epidemioloģisko situāciju valstī Slimību profilakses un kontroles centra mājas lapā Sākums - Slimību profilakses un kontroles centrs