Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Pieteikšanās darbnīcai „Dramaturģijas plašais, neapgūtais lauks”.

Redakcija
Redakcija

2017. gada 9. un 10. novembrī Latvijas Jaunā teātra institūts rīko darbnīcu "Dramaturģijas plašais, neapgūtais lauks" ar Cīrihē un Berlīnē strādājošo dramaturģi Ingu Šonlau un aicina pieteikties skatuves mākslas profesionāļus.

Kāda ir dramaturģijas paplašinātā loma šodien, kad par dramaturģiju var runāt ne tikai izrāžu, bet arī performatīvu notikumu, festivālu, filmu un pilsonisku akciju kontekstā? Kādu dramaturģiskās domāšanas modeļu pārzināšana ir nepieciešama dejas un teātra māksliniekiem, kuri, reflektējot par mūsdienu aizvien sarežģītāko realitāti, nereti darbojas ārpus sava tiešā ekspertīzes lauka?
Darbnīcā "Dramaturģijas plašais, neapgūtais lauks" kopā ar dramaturģi Ingu Šonlau tiks apskatīta dramaturģijas funkcija, loma un vairāki dramaturģiskā darba modeļi ar konkrētu piemēru palīdzību. Īpaša uzmanība tiks veltīta dramaturģijai saistībā ar ķermeņa un kustības praksi, kā arī projektiem ārpus tradicionālā skatuves formāta.
Darbnīcas mērķis ir palīdzēt dalībniekiem savu māksliniecisko projektu attīstīšanā, tādēļ aicinām darbnīcā pieteikties horeogrāfus, dramaturgus, režisorus un citus skatuves mākslas profesionāļus, kas šobrīd ir radošajā procesā un gatavi dalīties ar darba idejām.

Darbnīca notiks 9. novembra vakarā (19.00-22.00) un 10. novembrī pilnu dienu (9.30-18.00). Norises vietas – Latvijas jaunā teātra institūta telpas, Kaņepes kultūras centrs, pilsētvide.

Darbnīca notiks angļu valodā, dalība ir bez maksas, taču piedalīšanās abās dienās ir obligāta. Pieteikšanās līdz 6. novembrim, sūtot CV un īsu motivāciju uz laura@theatre.lv

Inga Šonlau (Inga Schonlau) strādā kā dramaturģe Šveicē un Vācijā. Viņa ir sadarbojusies ar vairākiem Berlīnes vadošajiem teātriem un māksliniekiem– ar teātra kombinātu HAU projektos X Wohnungen Berlīnē un Karakasā, ar mākslinieci Hannu Hurcigu projektā "Mobilā akadēmija", kā arī strādājusi par Volksbühne Berlin mākslinieciskās vadītājas asistenti. Līdz 2013. gadam Inga bija dejas un teātra dramaturģe Fraiburgas teātrī, šobrīd viņas strādā Cīrihes pilsētas teātrī Theater Neumarkt un kopā ar horeogrāfu Greiemu Smitu un režisoru Tomu Šnaideru vada dejas kompāniju pvc. Ingas interešu lokā ir dejas dramaturģija un teātra kā publiskas telpas potenciāls.

Darbnīcu rīko Latvijas Jaunā teātra institūts. Darbnīca ir daļa no starptautiskā projekta DNA aktivitātēm un notiek ar ES programmas "Radošā Eiropa", Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes atbalstu.