Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Gaidītākais radošās izcilības festivāls “Adwards 2018” izsludina darbu iesniegšanu

Redakcija
Redakcija

Jau trīspadsmito gadu ar nezūdošu kvalitāti Latvian Art Directors Club (LADC) aicina radošo industriju pārstāvjus, talantus un meistarus iesniegt darbus starptautiskai profesionāļu žūrijai. Radošais izcilības festivāls “Adwards 2018” pieteikumus gaida līdz 12. augustam, turklāt festivāla ieskaņās Latvijā pirmo reizi ar radošās industrijas aizkulisēm un padomiem īpašā lekcijā dalīsies vairākkārtēji apbalvotais radošais direktors, tekstu un grāmatu autors Deivs Trots (Dave Trott).

“Šis gads festivālam paiet mākslīgā intelekta un robotizācijas zīmē. Sumināsim radošo un griezīsim muguru vienkāršajam! Tehnoloģiju laikmetā arvien aktuālāk kļūst mākslīgā intelekta un tehnoloģiju jauninājumi. Šogad svinēsim radošo prātu pārākumu un tā bezgalīgo potenciālu,” skaidro festivāla organizatore Annija Mežgaile. Radošās izcilības festivāls «Adwards» katru gadu iegūst jaunu vizuālo identitāti, kuru veido atšķirīgi autori. Šogad festivāla ideja un izstrāde ir digitālās aģentūras "CUBE" radošā direktora un partnera Mārča Miķelsona-Germa vadībā.

““Adwards 2018” festivāla radošais uzstādījums aktualizē eksistenciālo jautājumu par mākslīgā intelekta ietekmi uz radošajām industrijām. Šogad svinēsim radošo prātu pārākumu un bezgalīgo potenciālu,” skaidro festivāla organizatore Annija Mežgaile. Radošās izcilības festivāls «Adwards» katru gadu iegūst jaunu vizuālo identitāti, kuru veido atšķirīgi autori. Šogad festivāla ideja un izstrāde ir digitālās aģentūras "CUBE" radošā direktora un partnera Mārča Miķelsona-Germa vadībā.

LADC rīkotais “Adwards” festivāls ir iespēja nozares talantiem svinēt dažādus radošus un drosmīgus risinājumus, kā arī gadu no gada uzstādīt augstāku izcilības un standarta līmeni radošo profesiju vidū. Darbus aicināti iesniegt visi, kas rada “ar” un “caur” idejām – iepakojumu dizainerus, reklāmas profesionāļus, grafikas dizainerus, tekstu autorus, digitālos meistarus, fotogrāfus, mākslinieciskos direktorus, režisorus un operatorus, animatorus. Festivālā darbus vērtēs starptautiska žūrija 10 profesionāļu sastāvā, labākajiem darbiem piešķirot tradicionālos izcilības ordeņus.

Festivāla ieskaņās augustā notiks arī Deiva Trota lekcija. Radošajā industrijā vairāk zināms ar oriģinālo teksta rakstīšanas prasmi un vairākiem reklāmas risinājumiem, Trots Londonas reklāmas vidē strādājis jau vairāk nekā četrdesmit gadu. Trota aģentūras ir vairākkārtēji apbalvotas industrijas profesionāļu vidū, tajā skaitā biznesa medijs Campaign vienu no Trota aģentūrām nodēvēja par Gada Aģentūru, kā arī pasaules ziņu aģentūra Ad Age aģentūrai piešķīra Pasaulē radošākās aģentūras titulu. 2006. gadā starptautiskā radošās industrijas profesionāļu organizācija D&AD Trotam piešķīra apbalvojumu par mūža ieguldījumu radošajā industrijā.

Festivāla konference un noslēguma apbalvošanas ceremonija notiks 31. augustā, Radisson Blue Latvia. Lai pieteiktu darbus “Adwards 2018”, tiem jābūt realizētiem laika posmā no 2017. gada 16. augusta līdz 2018. gada 12. augustam. Pieteikties konkursā aicina gan aģentūras ar vairākiem darbiem, gan brīvmākslinieki ar vienu — vissvarīgākā ir kvalitāte. Darbus var iesniegt tādās kategorijās kā Integrētās kampaņas, Film & radio, Interaktīvie un digitālie risinājumi, Printart un dizains, Vides reklāma, Zīmola identitāte, PR, Netradicionālā komunikācija, Branded content & entertainment un Pasākumi.