Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Ķīpsalas hallē izskanēs lielkoncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis"

Redakcija
Redakcija

Pirms daudziem gadiem grupa "Tumsa" un Mārtiņa Freimaņa daiļrade pulcēja daudzus tūkstošus mūzikas mīļotāju Ķīpsalas hallē spožos un neaizmirstamos koncertos ar daudzu īpašo viesu dalību. Viesturs Tīle,Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētājs, atceras: "”Tumsas” koncerti Ķīpsalā bija ļoti sirsnīgi, dabiski. Var jau gaidīt, lai dziedātājs izdzied precīzi pēc notīm un ļoti perfekti, bet tad tiek pazaudēts tas siltums. Arī koncertu publika bija tikpat sirsnīga kā Freimanis, un tas ir tas burvīgākais."

Šis rudens nav izņēmums - par godu šogad klajā nākušajam veltījumu albumam ar Latvijā populāru mūziķu Freimaņa dziesmu versijām, kā arī Daigas Mazvērsītes biogrāfiskajai grāmatai - 11.decembrī Ķīpsalas hallē izskanēs vērienīgs lielkoncerts. Tajā savas Freimaņa dziesmu versijas izdziedās Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Andris Ērglis, Ivo Fomins, Līvi, Refleksija, Z-Scars, Katrīna Bindere, Madara Grēgere, Gatis Mūrnieks, Zintis Žvarts, mūziķu grupa Jāņa Strazda vadībā un citi īpašie viesi. Vairākas dziesmas izdziedās un arī vakaru vadīs Lauris Reiniks.

Latviju apceļojošās koncertu sērijas "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" moto ir "dzīves svinēšana". Kā stāsta koncertu režisore Marija Bērziņa, "traģiskais lirisms, protams, ir ļoti labi pārdodama prece, bet es gribētu atiet no tā malā. Ir pagājuši daudzi gadi un pietiek sērot. Lirisms vienalga paliek Mārtiņa dzejā un dziesmās, savukārt, mums ir pienācis laiks iet uz priekšu."

Iedvesmojoties no Freimaņa dziesmas "Dzīve kā košums", gan mākslinieku spožie tērpi, gan scenogrāfija un gaismu elementi iedveš gaišu un optimistisku noskaņojumu. Koncerta vizuālo ceļojumu ar unikālām animācijām nodrošina Mikus Austers.

Fragments no Daigas Mazvērsītes biogrāfiskās grāmatas: “Gribu pierādīt, ka Latvijā nav tikai viena grupa, proti, "Prāta vētra", kas var uztaisīt lielkoncertu,” skaidroja Mārtiņš, ar savas uzdrīkstēšanos vēlēdamies pamudināt arī citas grupas un māksliniekus riskēt un saņemties šādiem eksperimentiem. “Mēs vienkārši svinam dzīvi. Gribam dot cilvēkiem nevis ultra-mega-ekstra mākslu, bet – vienkārši atnāciet un baudiet, tas arī viss. Gan mums, gan jums būs jautri! Padziedāsim, padejosim, iedzersim, un viss būs labi,” tā toreiz smaidīgais un ar dzīvi apmierinātais Mārtiņš uzrunāja klausītājus pirms lielkoncertiem.

Lielkoncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" Ķīpsalas hallē notiks 11.decembrī. Biļetes Biļešu servisa kasēs.