Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Šonedēļ Dzintaru koncertzālē “DAGAMBA” un Vivaldi "Gadalaiki" vēl nebijušā skanējumā!

Redakcija
Redakcija

Piektdien, 2. septembrī plkst. 19:30 Dzintaru koncertzālē izskanēs vasaras sezonas noslēguma koncerts Vivaldi Rocks, kurā klasiskās mūzikas huligāni – grupa "DAGAMBA” piedāvās elpu aizraujošu un netradicionālu muzikālu priekšnesumu. Pasaulē iemīļotā itāļu komponista Antonio Vivaldi koncertu cikls “Gadalaiki” izskanēs pavisam jaunā un nebijušā sniegumā.

“"Gadalaiki" ir zināmākais Vivaldi darbs. Mēs to izpildām tā, kā tas nekad agrāk nav skanējis. Tas nav vienkārši, jo oriģinālā "Gadalaiki" komponēti vijolei," uzsver grupas “DAGAMBA” solists, čellists Valters Pūce, kuram Vivaldi "Gadalaiki" patikuši jau bērnībā.

Koncertā klausītājiem būs iespēja baudīt arī tādu izcilu komponistu kā Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa, Fredija Merkūrija, Sergeja Prokofjeva, Ludviga van Bēthovena un citu pasaulslavenu komponistu skaņdarbus grupas “DAGAMBA” jaunās interpretācijās.

Akadēmiskās muzicēšanas stereotipu lauzēji “DAGAMBA” ar jaudīgu skaņu un neaizmirstamu vitalitāti, akadēmiski precīzu virtuozitāti un rokmūzikai cienīgu dumpinieciskumu aicina uz neaizmirstamu mūzikas stilu sinerģiju un netradicionālu muzikālu satikšanos Dzintaros.



Grupa "DAGAMBA" savā spēlē apvieno Austrumu un Rietumu mūzikas tradīcijas un rada pavisam jaunu, ārkārtīgi aizraujošu un spēcīgu skanējumu, izmantojot netradicionālu instrumentu salikumu – vairāku čellu un klavieru skanējumu, kas savijas ar Austrumu perkusijām. Mūziķi drosmīgi dodas vēl neapgūtas mūzikas pasaulēs, kas izpildījumam piedod neatkārtojamu dinamiku un vitalitāti. Grupā muzicē Valters Pūce, Antons Trocjuks, Hamidreza Rahbaralams un Dainis Tenis.