Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Pirmo reizi Zelta Mikrofona ceremonijā tiks pasniegta balva "Origo Zelta dziesma"

Redakcija
Redakcija

Origo Zelta dziesma ir vienīgā kategorija, kurā uzvarētāju nosaka nevis profesionāla žūrija, bet gan visi mūzikas mīļotāji, neatkarīgi no savas nodarbošanās un atrašanās vietas – pirmo reizi tautai ir iespēja sniegt savu balsi elektroniski. Unikāla iespēja vairāku nedēļu garumā dota ikvienam interesentam, kurš vēlas klātienē satikt savus iemīļotos mūziķus, kategorijas nominantus, lai uzzinātu dziesmas tapšanas vēsturi, profesionālās dzīves aizkulises, kopīgi izdziedātu hitus un nofotografētos.

“Priecājamies, ka šogad ir izveidojusies lieliska un inovatīva sadarbība ar t/c Origo – ikvienam viegli sasniedzamu vietu pašā Rīgas centrā. Origo atbalsts mūzikai sniedzas jau daudzu gadu garumā, rīkojot “Origo Summer Stage” koncertus, kas šogad svinēs desmit gadu jubileju. Jebkurš mūzikas atbalstītājs var nobalsot par savu mīļāko dziesmu elektroniski, tomēr personīgo saikni nevēlamies zaudēt, tāpēc rīkojam neformālas, draudzīgas tikšanās ar nominantiem. Prieks redzēt interesi apmeklētāju acīs un iedvesmoties no mūziķu stāstiem,” par šī gada jaunumiem stāsta “Zelta Mikrofona” producente Elita Mīlgrāve.

Šomēnes aizvadītas jau četras tikšanās ar kategorijas nominantiem - straumēšanas klausījumu rekordistes "Zemes stunda" izpildītājiem ansi un Kristīni Pāži, pozitīvās dziesmas "Dejot trakāk" grupu "Astro'n'out", džeziskās un melodiskās "Kamēr Tev ir mīla" solisti Kristīni Prauliņu, kā arī Donu un Ozolu, kuru "Salauzta sirds" iekarojusi daudzus topus un pretendē uz vairākām Zelta Mikrofona balvām.

Vēl trīs tikšanās tiks aizvadītas t/c Origo A ēkas 2.stāva balsošanas telpā, uz kurām aicināts ikviens interesents:
30. janvārī plkst. 16:00 - iespēja parunāties par blēņām ar Aiju Andrejevu;
1. februārī plkst. 16:00 - brīvdienu noskaņojums kopā ar grupu “Instrumenti” un Intaru Busuli;
5. februārī plkst. 16:00 kopīga muzicēšana ar grupu “The Sound Poets”.

Līdz pat 10. februārim notiek tiešsaistes tautas balsojums par gada iemīļotāko dziesmu jeb “Origo Zelta dziesmu 2018” vietnē https://www.origo.lv/zelta-mikrofons/, kur var arī noklausīties visas nominētās kompozīcijas.

Mūzikas ierakstu gada balva “Zelta Mikrofons” norisinās jau 23. reizi. Apbalvošanas ceremonija notiks 12. februārī Dailes teātrī. Ceremoniju klātienē apmeklēs visi nominanti, atbalstītāji, žūrijas pārstāvji, bet ikviens interesents Latvijā un citur to varēs vērot tiešraidē Kanālā 2, portālā Skaties.lv, kā arī ar nelielu nobīdi kanālā LNT.