Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Markus Riva un Samanta Tīna par festivālu “Riga Symphony”: “Ir jāatbalsta jaunie talanti!”

Redakcija
Redakcija

Jau informējām, ka no 11. līdz 14.decembrim Rīgā norisināsies tradicionālais starptautiskais festivāls “Riga Symphony”, kurā šogad piedalīsies talantīgi jaunieši no 20 pasaules valstīm. Festivāla žūrijā Latviju pārstāvēs operdziedātāja Ilona Bagele, džeza dīva Olga Pīrāgs, dziedātāja un topošā kinorežisore Liene Greifāne, kā arī dziedātāja Samanta Tīna u.c. profesionāļi.

Dziedātāja Samanta Tīna uzskata, ka festivāls “Rīga Symphony” ir vieta, kur satiekas mūzika ar Rīgu, kur dzimst jaunas iespējas, zināšanas, pieredze un zvaigznes. Savukārt dziedātājs Markus Riva, kurš šogad vadīs festivāla Galā koncertu, kas 14.decembrī norisināsies VEF Kultūras pilī, pauž: “Man vienmēr ir prieks iesaistīties un būt klāt pasākumos, kuri ļauj jauniem talantiem sevi parādīt! Prieks, ka arī Rīgā notiek starptautisks konkurss, kurā bērniem un jauniešiem ir iespēja iepazīt dalībniekus no citām valstīm un uzzināt vairāk par citām kultūrām ar mūzikas palīdzību.”

“Festivāls “Riga Symphony” ir fantastisks jauno dziedātāju konkurss, kurš sevī iekļauj ne tikai sacensību dziedātāju vidū, bet arī attīsta starpvalstu sadraudzību, dod dalībniekiem iespēju gūt jaunas zināšanas meistarklasēs kā arī iepazīt mūsu tradīcijas un mūsu skaisto pilsētu Rīgu,” uzsver Liene Greifāne, bet LNO soliste Ilona Bagele atzīst, ka “Riga Symphony” ir viens no lielākajiem un interesantākajiem festivāliem un konkursiem visā Baltijā. “Tāpēc esmu ļoti pagodināta būt šā festivāla īpašā viešņa! Novēlu “Riga Symphony” plaukt un zelt, kā arī priecēt mūs ar jauniem talantiem!”

Savukārt pazīstamā džeza dziedātāja Olga Pīrāgs teic: “Jēdziens “simfonija” – tā ir dažādu balsu un nokrāsu saskaņa. Tas ir patiešām lieliski – vienuviet dzirdēt tik daudz talantīgu, neatkārtojamu un oriģinālu konkursa dalībnieku!”

Festivāla “Slāvu Bazārs direktors Gļebs Lapickis uzsver: “Festivāls ir kā Baltijas jūras brīze… Tas ir pārpilns ar radošumu, tāpat kā rīta ausma pie jūras, un saviļņo ar sirds talantu tāpat kā jūras vilnis. “Riga Symphony” – tā ir sirsnīga atmosfēra un daudz draugu! Festivālā ir ļoti augsts organizācijas līmenis, kur viss grafiks precīzi sadalīts pa minūtēm, un katrs zina, kas viņam jādara, lai būtu rezultāts. Es šajā festivālā iemīlējos no pirmā acu skata. Tas man palīdzēja iemīlēt Rīgu un atklāt Latviju no pavisam cita rakursa.”

Konkurss un režisores Ditas Torsteres-Stepītes veidotais Galā koncerts tiks raidīts tiešraidē: Riga Symphony - starptautisks jauno izpildītāju..., kā arī Facebook lapā “Riga Symphony”.

Plašāka informācija par festivālu: Riga Symphony - starptautisks jauno izpildītāju..., kā arī Facebook lapā “Riga Symphony”.