Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Dagamba prestižajā “Terem Crossover” konkursā izcīna 3. vietu

Redakcija
Redakcija

Klasiskās mūzikas huligāni grupa DAGAMBA kā vienīgie pārstāvji no Latvijas pagājušajā nedēļā piedalījās Starptautiskajā starpžanru mūzikas konkursā “Terem Crossover”, iegūstot augsto 3. godalgu un piedāvājumu kopprojektam ar vienu no pasaulē zināmākajiem šī žanra mūziķiem – grupu “Terem Quartet”.

Starptautiskais starpžanru mūzikas konkurss “Terem Crossover” Sanktpēterburgā, Krievijā, notika jau piekto reizi, un tas ir viens no lielākajiem šāda veida konkursiem pasaulē. Tajā piedalījās vairāk kā 20 mūziķu apvienības no Krievijas, Izraēlas, Japānas, Itālijas, Beļģijas, Latvijas, Irānas, Lietuvas un Ukrainas.

Konkursa dalībniekus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija mūzikas industrijas eksperti: koncertu asociācijas “Min-On” izpilddirektors Hisao Kondo (Japāna), čellists un producents Borislavs Struļovs (Krievija, ASV), dziedātāja Inna Želannaja (Krievija), vokālā ansambļa “The Real Group” dibinātāja, diriģente Katarina Henryson (Zviedrija), džeza pianists, komponists un producents Andrejs Kondakovs (Krievija), “Saron Music GmbH” direktors Yvan Tan (Vācija), kā arī grupas “Terem Quartet” mūziķi (Krievija).

DAGAMBA laureātu apbalvošanā kāpa uz goda pjedestāla 3. pakāpiena, piekāpjoties vien divām Krievijā bāzētām apvienībām. DAGAMBAS sniegums žūriju pārliecināja, un grupa saņēmusi uzaicinājumu piedalīties kopprojektā ar konkursa dibinātājiem, “Terem Quartet”. Kopīgais koncerts notiks 12. janvārī Maskavā.

Jau ziņots, ka nākamais, 2019. gads, DAGAMBAI būs vērienīgs arī Latvijā – 12. aprīlī grupa ar līdz šim vērienīgāko koncertprogrammu “DAGAMBA feat TCHAIKOVSKY” uzstāsies Arēnā Rīga.